УРЕДБА ЗА ИЛИНОИС О “БОРАВКУ КОД КУЋЕ” СТУПА НА СНАГУ СУТРА ОД 5 САТИ

ГУВЕРНЕР ДРЖАВЕ ИЛИНОИС ИЗДАО ЈЕ НАРЕЂЕЊЕ О “БОРАВКУ КОД КУЋЕ”

Гувернер државе Илиноис издао је наређење о боравку код куће, чиме је последња држава донела такав свеобухватан мандат у борби против ширења новог коронавируса.

Калифорнија је у четвртак издала наредбу за боравак код куће, а гувернер Њујорка је наложио да сва неважна предузећа држе раднике код куће. Гувернер Пенсилваније такође је наредио да се сва предузећа која нису “одржива” затворе.

Гувернер државе Илиноис Ј. Б. Притзкер најавио је одлуку за своју државу на конференцији за штампу.

“Не долазим лако до ове одлуке”, рекао је. „Потпуно препознајем да у неким случајевима бирам између спашавања живота људи и спасавања средстава за живот. Али на крају не можете имати средства за живот ако немате свој живот. ”

Притзкер је рекао да ће становници моћи напустити своје домове да обављају уобичајене задатке попут куповине хране, узимања рецепта у апотеци или шетње.

Рекао је да је циљ редоследа код куће да људи одржавају социјалну дистанцу, а за оне који су већ предузели мере предострожности, њихови се животи “неће много променити”.

Градоначелник Чикага Лори Лигхтфоот позвао је заједницу да озбиљно схвати наредбу.

„Ово је прекид или прекид за наш град и нашу државу“, рекао је он.

Очекује се да ће наредба ступити на снагу у суботу 21 марта од 5 сати увече и да ће остати на снази до 7. априла, али могла би да траје и дуже, рекао је гувернер.

У Илиноису, са око 13 милиона становника, до сада је било 585 потврђених случајева заражених корона вирусом и пет смртних случајева. Прва смрт објављена је у уторак и била је жена 60-тих година која је имала лоше здравствено стање, преноси НБЦ Цхицаго.

извор : https://www.nbcnews.com

 

update:

Chicago 23. Mart prazne ulice /video

Empty Chicago - Downtown & Lake Shore dr - Stay home

Nedavne objave