FINALE ODBOJKAŠKOG KUPA SRBIJE

Finale odbojkaškog kupa Srbije za žene i muškarce održano u dvorani JK SPC Obrenovac u istom gradu.

Odbojkaši Vojvodie u muškoj i Jedinstva Stara Pazova u ženskoj pobednici nacionalnog kupa.

Ovogodišnje finale odbojkaškog kupa Srbije u obe konkurencije muškoj i ženskoj  održano je  istog dana i u istoj dvorani u Obrenovcu. Vojvodina  u muškoj konkurenciji  posle velike borbe prema očekivanju bolja od Mladog radnika iz Požarevca 3:1 dok je u ženskom finalu nakon ravnopravne igre  preokreta i  velikih  neizvesnosti tek u petom setu i taj breka Jedinstvo Stara Pazova  pobedilo domaću ekipu Tenta 3:2 i posle  Super kupa osvojilo i pehar pobednika kupa za ovu godinu.

Žene finale kupa

JEDINSTVO ( Stara Pazova) –TENT (Obrenovac)  3:2

25:14,28:30,14:25,25:16,16:14

Dvorana JP SKC Obrenovac .Gledalaca 2500. Sudije :D.Rogić i R.Leko

JEDINSTVO :Vajagić 24,Osmajić 5, M.Miljević 1,Tica 23, T.Miljević 20,Dragović 10,Medved libero,Lakićević,Punišić,Nedeljković, Šućurović 4,Kukilo,Pavlović,Todič.

Trner Jovo Caković.

TENT:Rajlić 9,Ranković 4,Cvetković 20,Malešević 8,Mijatović 21, Nataša Čikuc 10,Gočanin libero,Stanojević,Vidačić 1,Mandović,Popovič 1,Andrić,Sajić,Nadja Čikuc.

Trener Igor Žikić.

Odbojkašice Jedinstva posle šest godina su pobednice najmasovnijeg odbojkaškog takmičenja drugi put u svojoj istoriji.

U meču koji će se dugo pamtiti i koji je obilovao svime onim što odbojka pruža i što se od ekipa traži od kvaliteta preko neizvesnosti i  prave drame u tom odlučujućem  petom setu, pobednika je  odlučila jedna lopta posle koje su sreću imale gošće iz Stare Pazove da  dodju do toliko željene pobede čime su potvrdile svoj kvalitet i osvojile dragoceni pehar.

Nije slutilo na takav epilog kada su Pazovčanke vrlo lako i nadmoćno osvojile prvi set 25:14.

U drugom setu je bili velike borbe i otišlo se na razliku posle koje su ipak domaće bile bolje i set rešili sa 30:28 i došle do izjednačenja.

Treči set je neočekivano lako pripao domačim 25:14 koje prelaze u vodjstvo u setovuma od 2:1.I kada se očekivalo da u četvretom setu domaće  igračice posle vodjstva možda okončaju meč dobijanjem istog  dolazi do potpuno druge situacije

Igračice Jedinstva na krilima Une Bajagić dominiraju i set rešavaju u svoju korist ubedljivo sa 25:16 za poravnjanje u setovima 2:2 i igranje tajbreka tj odlučujućeg petog seta.

U tom petom setu domaće imaju prednost dolaze do tri poena viška 10:7 ali su ih dve greške Mijatovićke koštale izjednačenja 10:10.Usledila je igra poen za poen.Tica je donela meč loptu a Dragovićeva je majstorki servirala  i asom za 16:14  donela veliku pobedu svome timu.

Usledilo je veliko slavlje igračica trenera Jova Cakovića ali i veliki naklon publike svim akterkama ovog susreta za sve ono što su prikazale i pravog uživanja u dvočasonoj odbojkačkoj predstvi u kojoj su ove dve ekipe i pokazale zašto su u ovom momentu i najbolje srpske ekipe.

Una Vajagić primač Jedinstva pobednika finala je najbolja igračica 58 finala kupa Srbije. Ček i trofej Uni Vajagić predali su Ljiljana Ašković predsednik Skupštine Banka Poštanska Štedionica, dok je  specijalnu nagradu istoj  igračici predao Mihajlo Mrdja direktor kompanije Roaming Netvorks.

Zlatne medalje odbojkašicama Jedinstva predali su Jelena Nikolič prvi potpredsednik OSS i Bogdan Mamuzić predsednik OK Jedinstvo.Pobednički pehar Milici Medved kapitenu OK Jedinstvo i pobedniku ovog finala predali su Djula Mešter predsednik OSS i Ivan Knežević generalni sekretar OSS.

Srbrene medalje odbojkašicama TENTa predali su Miloš Stanojević predsednik Gradske opštine Obrenovac i Jovanka Knežević predsednik OK TENT dok je trofej za učešće u finalu kapitenu TENTa Daniujeli Andrić predali su Vesna Djurišić potpredsednik OSS i Petar Bogunović potpredsednik OSS  i predsednik OSV.

Muškarci finale kupa

VOJVODINA NOVI SAD ’ MLADI RADNIK POŽAREVAC   3: 1

25:22, 22:25, 25: 22 ,25:21

Dvorana JK SPC  u Obrenovcu. Gledalaca 2500. Sudije P.Balandžić i Z.Radovanović. Trajanje meča 121 minut.

Vojvodina :Bajandić 11,Milanović 1,Rudić 9,Ubiparip 15,Stanković 22,Savovski 7, Negić libero,Elezović, Kopitić,Djogić,Mišković,Kokeza,Kisić i Dakić.

Trener Marko Narandžić.

Mladi Radnik :Perović 19,Medan 2,Ilić 3,Gmitrović 29,Antunović 6,Pantić 11,Milović libero,Savić,Stević 2,Kljajić,Tonić,Lazarević,Randžič,

Odbojkaši Vojvodine osvojili su 16 put trofej pobednika kupa u 59 finalu kupa Srbije koje je igrano ove godine u Obrenovcu.Posle Super kupa osvojenog ove godine vitrine će eto krasiti i ovaj pehar pobednika najmasovnijeg muškog odbojkaškog takmičenja u Srbiji.Nije bilo lako odbojkašima Vojvodine da dodju do pehara u susretu sa vrlo žilavim Požarevljanima koji su eto ispustili i peto finale da dodju do istog.

Dosta lako mada to rezultat ne govori novosadjani su došli do prvog seta  rezultatom 25 :22 i vodjstva u finalu sa 1: 0.

Heroj drugog seta bio je igrač Mladog Radnika Jovan Perović koji je u istom osvojio 11 poena.On ne samo da je oživeo svoju ekipu već ih je tokom celog seta održavao u igri i na kraju briljirao i bio najzaslužniji za osvajanje istog i izjednačenje na 1 :1.

U trećem je Vojvodina odmah došla do prednosti , bilo je 13: 10 da bi Stanković doneo i plus pet

17 :12.Nisu se predavali Požarevljani ali je Vojvodina igrala izvanredno pogotovo Ubiparip i novosadajni osvajaju set 25: 22 za vodjstvo u meču sa 2 :1.

Novosadjani su najubedljiviji bili u četvrtom setu  jer kao da nisu želeli da se meč oduži i ode u tajbrek. Igrali su sve bolje, i Požarevljani su takodje podigli svoju igru pretili u nekoliko momenata preokretom ali je ostalo samo na tome jer to nije bilo dovoljno za odličnu igru pulena trenera Nrandžića koji dobivaju set 25 : 22  time i meč i osvajaju veliki pehar i postaju pobednici odbojkaškog kupa Srbije za sezonu  2023 2024.

Po završetku finala dodeljena su priznanja,pehari pobedniku i pobedjenim i proglašen najbolji igtrač finala.

Željko Ubiparip primač iz ekipa Vojvodine najbolji je igrač 59 finala kupa Srbije za sezonu 2023 2024.

Ček i trofej Željku Ubipaipu predali su Danilo Mrdja direktor takmičenja OSS, i Nikola Simić direktor regionalnog centra Banke poštanska štedionica, dok mu je specijalnu nagradu predao Mihajlo Mrdja direktor kompanije Roaming Netvorks.

Srbrene medalje igračima Mladog radnika predali su Dragutin Ćuk tehnički direktor OSS I Slaviša Perović direktor OK TENT, dok je trofej za učešće u finalu igračima istog kluba predala Vesna Djurišić.

Zlatne medalje igračima Vojovodine iz Novog Sada predali su Danilo Mrdja direktor takmičenja OSS i Mladen Maran predsednik OSB.

Pobednički pehar Žarku Kisiću kapitenu Vojvodine predali su Djula Mešter predsednik OSS i Ivan Knežević generalni sekretar OSS.

Po završetku meča zabeležili smo i izjave trenera obeju ekipa.

Nebojša Protić trener Mladog radnika je sportski čestitao Vojvodini ali imao i reči hvale za svoje igrače,

„Malo nam je nedostajalo da napravimo podvig.Dobro smo igrali većim delom meča i to nas je i dovelo u situaciju da smo uvek bili tik uz rivala.Vojvodina je takodje pokazala veliki kvalitet a i ogromno zalaganje da dodje do pehara.Potpuno zasluženo su osvojili ovaj pehar.Moji momci su u turbulentnoj sezoni ,u teškom trenutku za nas uspeli da smognu snage i da pruže dobru partiju.Ostaje žal što nije bilo više koncentracije u pojednim momentima da udjemo u još neizvesnji meč jer bismo tada imali više šansi i više mogućnosti za preokret i pobedu ali i ovako ne možemo a da ne budemo zadovoljni jer i ovo je veliki uspeh“   istakao je Protić.

Marko Narandžić  stručnjka i prvi strateg novodadjana bio je vidno raspoložen posle velikog slavlja i kao da je ostao bez glasa,

„Slava bogu osvojili smo drugi tzrofej ove sezone i prevazišli planove za trista posto.Velika zahvalnica mojim igračima i saradnicima.Zaključak je da je ova Vojvodina ovako podmladjena jaka i sa ovom decom.Naš rival Mladi radnik nas je prijatno iznenadio dobrom i kvalitetnom igrom mada smo iskreno to i očekivali.Pokazali su da imaju srce i ja im stvarno čestitam kao i mojim igračima i publici koja je bila u tolikom broju korektna i prava odbojkaška u divnoj atmosferi u Obrenovcu „

rekao je Narandžić.

Na kraju napomenimo da su finalnim utakmicama u kojima je uživalo preko 2500 gledalaca u prepunoj sportskoj dvorani u Obrenovcu i milionima onih pored malih ekrana prisustvovali i brojne ličnosti iz društvenog i sportskog života Srbije kao i svi vodeći funkcioneri OSS na čelu sa ministrom sporta i Omladine Srbije i čovekom iz odbojke Zoranom Gajićem.

ZA  STV USA ČIKAGO

Rajko Delibašić

Foto  Novica Sarić OSS

Nedavne objave