Chicago Serbs areas map :: Srpska emigracija mapa

Chicago Serbs areas map – Mapa naselja u Čikagu i okolini gde živi veliki broj Srba
Chicago Serbs areas map - Mapa naselja u Čikagu i okolini gde živi veliki broj Srba - Serbian population map Chicago USA
Chicago Serbs areas map – Mapa naselja u Čikagu i okolini gde živi veliki broj Srba – Serbian population map Chicago USA

Preuzmite besplatno mapu naselja u Čikagu i okolini gde živi veliki broj Srba.

Free download Serbian population map areas in Chicago and suburbs.

Unesite ime i vašu email adresu ispod  i dobićete na email link za download mape u PDF formatu. (Kada popunite formu proverite svoju email poštu i spam folder)

 

Zvanična i nezvanična statistika broja Srba u Americi i gradovi gde živi najviše Srba

Na mapi su označena naselja u Čikagu i okolini gde živi veliki broj srpske populacije. Koliko ima Srba u Americi i Čikagu nije tačno utvrđeno. Prema zvaničnim podacima iz popisa od 2013 godine 190.000 ljudi izjasnilo se kao Srbi koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema drugoj statistici 290.000 izjasnilo se da su Jugosloveni. Prema nezvaničnim informacijama broj Srba u Americi prelazi 500.000 a neke statistike pokazuju i cifru izmedju 750.000 i 1.000.000 građana srpskog porekla u Americi. Lokacije u Americi gde je najviše Srba doseljeno su Chicago, Los Angeles, New York City, Milwaukee , Pittsburgh, Phoenix, Miami i Jackson.

Predpostavlja se da je razlog velike razlike u statistici kod zvaničnih i nezvaničnih podataka broja Srba u Americi taj što su se starije generacije većinom izjašnjavale kao Jugosloveni a mlađe generacije srpskog porekla rođene u Americi kao Amerikanci.

Adresar srpskih organizacija, crkvi, kompanija, prodavnica i restorana možete pronaci na linkovima ispod:

CRKVE I ORGANIZACIJE

TRANSPORTNE KOMPANIJE

RESTORANI I PRODAVNICE