Došli ste u Ameriku, potreban vam je stan? Rentiranje nekretnina u Čikagu

Ključne stvari koje mogu biti od velikog značaja kada se doselite u Ameriku i želite da iznajmite kuću ili stan

Uzećemo za primer državu Illinois. Kada tražite da iznajmite stan u Čikagu ili okolini, treba imati na umu nekoliko uobičajenih pitanja i razmatranja. Evo nekoliko često postavljanih pitanja i odgovora, zajedno sa opštim pregledom procesa iznajmljivanja:

Koji su tipični uslovi za iznajmljivanje stana?
Da bi iznajmio stan, potencijalni iznajmljivač će obično morati da dokaže da ima stalan prihod i dobar kreditni rezultat. Mnogim stanodavcima će biti potrebna provera kreditne sposobnosti, a mogu tražiti i preporuke od prethodnih stanodavaca ili poslodavaca. Neki zakupodavci takođe mogu zahtevati određeni odnos prihoda i zakupnine ili mogu tražiti supotpisnika ako zakupac ne ispunjava određene finansijske zahteve.

Kako izgleda proces prijave za iznajmljivanje?
Kada se prijavljuje za iznajmljivanje, potencijalni zakupac će obično morati da popuni formular za prijavu i obezbedi dokumentaciju kao što su dokaz o prihodu, kopija svoje lične karte i reference. Vlasnik ili upravnik imovine će zatim pregledati prijavu i doneti odluku o tome da li će odobriti podnosioca zahteva.

Koliko treba da očekujem da platim za kiriju?
Cene zakupa u Čikagu i okolini mogu uveliko varirati u zavisnosti od faktora kao što su lokacija, veličina stana i pogodnosti. Važno je uraditi neko istraživanje o prosečnim cenama zakupnine u ovoj oblasti da biste stekli osećaj šta možete očekivati.

Da li treba da koristim agenta za nekretnine da mi pomogne u pretrazi stana?
Korišćenje agenta za nekretnine može biti od pomoći prilikom traženja stana, jer oni mogu pružiti vredan uvid u tržište iznajmljivanja i pomoći u pregovaranju o uslovima zakupa. Pored toga, neki iznajmljivači mogu da rade samo sa agentima, tako da vam agent može omogućiti pristup većem broju dostupnih zakupnina.

Sve u svemu, iznajmljivanje stana u Čikagu i okolini može biti jednostavan proces sve dok ste spremni i ispunjavate tipične zahteve. Rad sa agentom za nekretnine takođe može učiniti proces lakšim i efikasnijim.

Ukoliko vam je potreban agent za rentiranje nekretnine odlučite se za osobu sa renomeom i iskustvom. Tamara Vesna iz Remax City-a je licencirani agent  i bavi se kupoprodajom i rentiranjem nekretnia u Illinoisu , u Čikagu i okolini  više od 20 godina. Možete je kontaktirati putem telefona +1 866 482 6272, ili preko emaila TV@remax.net. Za više informacija posetiti websajt TV.Remax.com