KAKO FUNKCIONIŠE PROCES KUPOVINE NEKRETNINA U AMERICI I KAKO SE PRAVI PONUDA?

Šta vas čeka kada se odlučite za kupovinu nekretnine u Illinoisu?

Proces davanja ponude i dovršetka kupovine nekretnine obično uključuje sledeće korake:

Napravite ponudu: Kupac podnosi pismenu ponudu sa predloženom cenom za kupovinu nekretnine, obično preko svog agenta za nekretnine ili advokata.

Pregovaranje o uslovima: Prodavac može prihvatiti ponudu, odbiti je ili napraviti kontraponudu sa različitim uslovima, kao što su viša cena ili različiti nepredviđeni uslovi. Kupac i prodavac pregovaraju o uslovima dok ne postignu dogovor i potpišu kupoprodajni ugovor.

 

Depozit : Kupac obično polaže deo kupovne cene, poznat kao depozit, na depozitni račun kako bi pokazao svoju posvećenost kupovini. Ovaj novac se obično primenjuje na kupovnu cenu na zatvaranju.

Sprovođenje inspekcije: Kupac može angažovati profesionalnog inspektora da pregleda imovinu i identifikuje sve probleme koji mogu uticati na prodaju. Izveštaj o inspekciji može pružiti mogućnost kupcu da pregovara o popravkama ili prilagođavanju cene.

Dobivanje finansiranja: Kupac obično radi sa zajmodavcem da bi dobio finansiranje. odnosno kredit za kupovinu osim ukoliko ne plaća gotovinom. Ovo može uključivati proces prethodnog odobrenja i procenu imovine kako bi se osiguralo da je kupoprodajna cena u skladu sa vrednošću imovine.

Zatvaranje prodaje: Kupac i prodavac se dogovaraju o datumu i lokaciji zatvaranja, obično uz pomoć svog agenta za nekretnine ili advokata. Na zatvaranju, kupac potpisuje dokumente o hipotekarnom kreditu i plaća sve preostale troškove zatvaranja, a prodavac prenosi vlasništvo nad imovinom na kupca.

Rad sa agentom za nekretnine ili advokatom može pomoći kupcima da se snađu u složenom procesu davanja ponude i završetka kupovine nekretnine. Ovi profesionalci mogu pružiti smernice i podršku tokom celog procesa kako bi osigurali uspešnu transakciju.

Uštedite vreme i novac. Tamara Vesna iz Remax City-a , licencirani agent za nekretnine sa svojim timom vam može pomoći da proces kupovine bude uspešan i bez nepotrebnog stresa i čekanja. Možete je kontaktirati putem emaila na tv@remax.net ili telefonom na +1 866 482 6272.

Foto : privatna arhiva

Nedavne objave