NAJČEŠĆE STREPNJE I PREDRASUDE KOD PRODAVACA NEKRETNINA

Najčešći razlozi zašto prodavci nekretnina ne žele da rade sa agentima i koji su njihovi najveći strahovi i predrasude?

Postoji i nekoliko razloga zašto prodavci nekretnina možda nerado rade sa agentima. Evo nekih od najčešćih razloga zašto prodavci nekretnina ne žele da rade sa agentima:

Misle da mogu sami da prodaju svoju imovinu: Neki prodavci mogu verovati da mogu da prodaju svoju imovinu bez pomoći agenta. Možda misle da mogu da uštede novac tako što ne moraju da plaćaju agentsku proviziju ili da imaju dovoljno znanja i iskustva da efikasno  prodaju svoju imovinu. Međutim, iako se kupoprodaja obavi bez posredovanja agenta, pod velikim znakom je pitanja koliki su gubici u trgovini i da li je prodavčev prolazak kroz komlikovani proces bio ušteda ili ne.

 

Ne žele da plate agentsku proviziju: Poput kupaca, neki prodavci možda oklevaju da rade sa agentima jer ne žele da plate proviziju. Možda misle da je provizija previsoka ili da nije vredna troškova.

Ne veruju agentima: Neki prodavci su možda imali loše iskustvo sa agentom u prošlosti ili su možda čuli priče o agentima koji su nepošteni ili neetički. Ovaj nedostatak poverenja može učiniti da prodavci nerado rade sa agentima.

Žele da imaju veću kontrolu: Prodavci takođe mogu biti nevoljni da rade sa agentima jer žele da imaju veću kontrolu nad procesom prodaje. Možda neće želeti da se oslone na agenta da plasira svoju imovinu, pokaže je potencijalnim kupcima i pregovara o ponudama.

Veruju da sami mogu da dobiju bolju cenu: neki prodavci možda oklevaju da rade sa agentima jer veruju da sami mogu dobiti bolju cenu za svoju imovinu. Možda misle da će ih agenti pritiskati da prihvate nižu ponudu ili da će biti manje verovatno da će pregovarati o dobrom poslu ako moraju da plate agentsku proviziju.

Važno je napomenuti da rad sa renomiranim, iskusnim agentom zapravo može uštedeti prodavcima vreme i novac, pomoći im da se kreću kroz složen proces prodaje i osigurati da su njihovi interesi zastupljeni tokom transakcije. Pronalaženjem agenta koji je pouzdan, obrazovan i odgovara na njihove potrebe, prodavci mogu imati pozitivno iskustvo i prodati svoju imovinu po najboljoj mogućoj ceni. Agenti mogu pomoći prodavcima da efikasno plasiraju svoju imovinu, privuku kvalifikovane kupce, pregovaraju o ponudama i obrađuju mnoge detalje vezane za zatvaranje prodaje.

Jedan od uspešnih Real Estate agenata sa iskustvom koji preko 20 godina radi područije severnog Čikaga je Tamara Vesna iz Remax City kompanije. Tamara je posvećena svom poslu, klijentima i rado pomaže ljudima oko kupoprodaje i složenih procesa. Tamara i njen tim koji uključuje advokate, inspektore, kontraktore, mortgage brokere i fotografe nekretnina može ceo proces obaviti za vas profesionalno i uštedeti vam vreme i novac.  Posetite sajt https://tv.remax.com ili je kontaktirajte putem telefona +1 866 482 6272 ili emaila TV@Remax.net.

Nedavne objave