HUMANITARNA ORGANIZACIJA SRBI ZA SRBE PROSLAVILA SLAVU

SABRANJE ZA SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG

Humanitrarna organizacija Srbi za Srbe juče je proslavila svoju slavu Sveti Vasilije Ostroški. Obeležavanje slave počelo je Svetom liturgijom i sečenjem slavskog kolača u manastiru Svetog Save u Libertivilu  a nakon toga ručak i program održani su u svečanoj sali Srpske Bratske Pomoći.

 

HO Srbi za Srbe počela je sa samo 12 članova a danas ih ima nekoliko hiljada. Slavlje su uveličali i gosti iz drugih američkih ogranaka HO, gosti i članovi iz Arizone, Njujorka, Teksasa, Kalifornije, Floride i drugih američkih država.

Tokom Svečanog dela gostima se obratio domaćin i predsednik SZS za Ameriku Petko Petrović koji je pozdravio sve prisutne i govorio o radu humanitarne organizacije, dosadašnjem uspehu i humanosti koju pružaju svi člnovi, donatori i volonteri kako bi pomogli najugroženijim srpskim porodicama. Tokom ručka prikazan je dokumentarni film o delanju organizacije a nakon toga nastupila je specijalna gošća Vera Stolić, izvođač Srpske tradicionalne muzike.

Vera je svojim anđeoskim glasmom rasplakala mnoge dok je pevala neke od starih srpskih narodnih pesama. Iako je njena karijera još u usponu, Vera je do sada osvojila brojne nagrade na mnogim festivalima a jedna posebno značajna je Prvo mesto na najvećem svetskom festivalu folk muzike koje je održano u Rumuniji 2022 godine.

HO Srbi za Srbe nastavlja da deluje u Americi i širom sveta kako bi pomogla najugroženijima. Na spsku za pomoć je oko četiri hiljade porodica koje nemaju osnovne životne uslove pa im je svaka pomoć dobrodošla. Više inormacija o tome kako možete da pomognete ugroženima a i detalje o radu SZS pogledajte na zvaničnom sajtu www.srbizasrbe.org/sad

Srbi za Srbe slava -VIDEO

Srbi za Srbe - slava u Čikagu 2024

FOTO GALERIJA

Autor: Srpska Televizija USA

Foto-Video: Saša Lukić Srpska Televizija USA

 

Nedavne objave