SRPSKA NARODNA ODBRANA PROSLAVILA 110 GODINA RADA I SLAVU VIDOVDAN

SRPSKA ZASTAVA OD 110 METARA VIORILA SE U ČIKAGU

Najstarija srpska organizacija u Americi, Srpska Narodna Odbrana proteklog vikenda proslavila je u Čikagu 110 godina postojanja i slavu Vidovdan. SNO osnovana od strane Mihajla Pupina dočekala je svoj 110 rođendan pa je tim povodom svečano i raširena srpska zastava od 110 metara.

U čast SNO organizacije organizovan je turnir u malom fudbalu koji je odigran u subotu na imanju Srpske Bratske Pomoći. Pre početka takmičenja brojni posetioci su uz himnu koju je otpevala Ivana Stanković raširili srpsku zastavu od 110 metara koja je simbolizovala godine postojanja i rada.

U nedelju je u hramu Svetog Vaskrsenja Hristovog održana Sveta liturgija i sečenje slavskog kolača a zatim i svečani ručak. Svetu liturgiju služio je vladika Serafim a domaćin slave bio je bivši predsednik organizacije Nebojša Živković sa suprugom Tamarom. Liturgiji su prisustvovali članovi organizacije, rukovodstvo, aktuelni predsednik SNO Dragan Vujošević, konzuli Srbije i Bosne, Damjan Jović i Tatjana Telić, specijalni gost Miloš Ković i ostali gosti.

Tokom ručka nastupila je folklorna grupa Oko Sokolovo, glumac Milenko Šišarica koji je čitao stihove “Plave grobnice” a tradicionalnu muziku na gitari svirao je Marko Stojanović.

FOTO GALERIJA

Autor: Srpska Televizija

Foto: STV

 

 

Nedavne objave