FINALNOM UTAKMICOM PLEJOFA ZAVRŠENO ODBOJKAŠKO PRVENSTVO SRBIJE ZA ŽENE

Jedinstvo Stara Pazova šampion

Pazovčanke u finalu ubedljive i posle tri utakmice sa TENTom iz Obrenovca odbranile titulu šampiona i došle do triplete u ovoj sezoni pošto su prethodno osvojile Kup i Super kup Srbije. Branka Tica igračica pobedeničke ekipe MVP finala.

Jedinstvo iz Stare Pazove je novi stari šampion  odbojkaške  Banka Poštanska Štedionica Super lige za žene pošto je u finalnoj utakmici Plejofa bilo bolje od svog velikog rivala ekipe TENTa iz Obrenovca i rezultatski i u pobedama 3:0.  Odbojkašice iz Pazove su igrom u finalu još jednomn pokazale svoju superiornost ne samo u odnosu na protivnika u finalu nego uopšte tokom celog šampionata u kojem su ubedljivo bile na prvoj poziciji nakon regularnog dela.

U sve tri utakmuce finalne serije Plejofa one su bile bolje od svog protivnika iz Obrenovca i rezltatom 3:0 u pobedama dosli do šampionskog trona

Iza odličnih Pazovčanki vodjenih od strane prvog  trenera Jova Cakovića i asistenta Jovana Kuburivića je sezona za pamćenje.

Prošlogodišnje šampionke ponovile du titulu i ove godine pritom osvojili i kup kao i bile pobednice Super kupa.Uz to igrale su vrlo uspešno u Ligi šampiona Evrope i tu stekli itekako dragoceno iskustvo.

U sve tri utakmice finalne serije bile su bolje od TENTa posle prve 3:1 (25:18,25:17,14:25 i 25:17),posle druge 3:1 (25 :19,25,13:25,25:20 i 25:12), i posle treće i odlučujuće i zadnje 3:0 (25:14,25:21 i 25:18).

Nije bilo dilema u nijednom od tih mečeva finalne serije u kojima su plavo bele  Pazovčanke tadiocionalne boje ovog kluba , posle ubedljivog nastupa u ligaškom delu i osvojene prve pozicije. One su bile možda najbolje u toj finalnoj seriji Plejofa kada su prvo u polufinalu eliminisale Crvenu zvezdu a potom i u finalnim utakmicama posle kojih su pokazake sav svoj kvalitet i došle više nego zasluženo do titule nacionalnig šampiona.

Nakon završenog finala i osvojene titule ekipe Jedinstva pristupilo se dodeli priznanja i nagrada najboljim pojedincima i finalistima Super ženske odbojkaške lige Banka Poštanska Štedionica za sezonu 2023/2024.

Branka Tica primač Jedinstva proglašena je za  najbolju igračicu tzv MVP finala.Mladen Savić direktor Banke Poštanska Štedionica filijala Sremska Mitrovica generlmog sponzora OSS predao je Branki Tici novčani ček namenjen najboljoj igračici, dok je Danilo Mrdja direktor takmičenja OSS  istoj igračici predao pehar namenje najboljem igraču ove serije.

Djula Mešter predsednik OSS predao je Milici Medved kapitenu Jedinstva pehar namenjen prvaku Srbije i pobedniku Banka Poštanska Štedionica Super lige Srbije za sezonu 2023/2024.

Ivan Knežević generalni sekretar OSS predao je Danijeli Andrić kapitenu TENTa trofej namenjen finalisti Plejof,dok su Petar Bogunović predsednik OSV i Bogdan Mamuzić predsednik Jedinstva predali zlatne medalje odbojkašicama Jedinstva novim starim šampionkama Srbije. Danilo Mrdja direktor takmičenja OSS k Predrag Kolarević vrhovni sudija UOSS predali  su srebrene medalje odbojkašicama TENTa.

Posle završenog slavlja Pazovčanki i podele nagrada i priznanja usledile su i izjave aktera ovog finala trenera i igračica.

Branka Tica MVP finala kao i prošle ngodine još jednom je dokazala svoje kvalitete i pokazala da je samo jedna medju jednakim.

’’Zelim pre svega da čestitam svome timu.Celu sezonu nas osporavaju čak su pričali da uspehe ostvarujemo uz pomoć sreće.Ali osvojiti triplu krunu mislim da nije do sreće nego do kvaliteta.Jako sam ponosna što sam deo ove generacije.Kažu da generaciju spajaju uspesi i sada nam preostaje samo da uživamo u istim’’

rekla je najbolja igračica finala i jedna od najzaslužnijih za sve uspehe šampionskog Jedinstva iz Stare Pazove Branka Tica.

Mija Miatović primač servisa TENTa nije bila razočarana porazom u finalu ali je rekla da ostaje žal što nije osvojen barem jedan trofej a bile su tako blizu.

’’Ostaje veliki žal za ispuštenom šansom.Jedinstvo je potpuno zasluženo osvojilo trofeji triplu krunu to je ekipa koja nikad ne odustaje čak i kada je najteže.Čestitala bih protivniku na tituli ali i svim mojim saigračicama, stručnom štabu i upravi jer je ovo ipak uspešna sezona za nas.Bez trofeja jesmo  ali kada je uporedim sa prošlom sezonom je mnogo bolja a biće nadam se i još boilja u narednom periodu’’

rekla je Mijatovićka glavna  karika crveno crnih odnosno ekipe TENTa iz Obrenovca.

Trneri i jedne i druge ekipe bili su u različitim raspoloženjima ali vrlo korektni u izjavama.

Igor Žikić  trener TENTA sportski je čestitao rivalu iz Pazove.

’’Tripla kruna je potpuno zaslužena.To je veliki podvig.Odigralo je Jedinstvo izuzetno dobro sve utakmice u seriji ali mislim da im je ova treća bila i posebno dobra sigurno najbolja. Mi sa druge strane nismo uspeli da im adekvatno odgovorimno.Bilo je na mahove i dobrih poena ali u globalu nismo mogli uspešno da rešimo mnoge situacije jer smo pre svega bili brzopleti.Dva finala smo eto ispustili i to nam ostaje kao dobar nauk i iskustvo za ubuduće.Pazova je ekipa od koje se imalo šta naučiti i mislim da smo posle ovih jutakmica dosta i naučili’’

bio je iskren  u izjavi trener Žakić.

Jovan Caković  trener šampionki tvorac još jednog velikog uspeha Jedinstva nije krio zadovoljstvo postignutim i novim trofejom u riznici svoga kluba.

’’Sjajna i strašna sezona.Za ponos moga kluba .Čestitke igračicama strunom štabu i svima oko kluba.Ponosan sam na ovaj tim i sve moje igračice,više nego naporno je bilo igrati na tri fronta ove sezone i utakmice praktično svaka tri dana.Napredovali smo i u Evropi.Kada imate samo jedan poraz u toku cele godine i odigrate ovakvo finale moram biti ponosan i zadovoljan.Godinu dana je prošlo od kada smo prošle godine završili šampionsku seriju sada je eto i ponovo pa zar ima šta lepše za jednog trenera.Stekli smo veliko iskustvo učili kroz takmičenja usavršavali našu igru i kvaliett ekipa i igračica i danas smo  nakon svega postignutog ponosni na sve to i zato moram biti srećan’’

rekao je trener šampiona Jovan Caković.

Put Jedinstva do odbrane trona i šampiona Super odbojkaške Banka Poštanska Štedionice ženske odbojkaške lige Srbije za sezonu 20123/2024

Prvenstvo ;

22 meča 21 pobeda 1 poraz 62 boda

 

Četvrtfinale Plejofa ;

Jedinstvo –Omladinac            3;0

Omladinac –Jedinstvo             0;3

 

Polufinale Plejofa ;

Jedinstvo –Crvena zvezda      3; 1

Crvena zvezda –Jedinstvo      1; 3

 

Finale Plejofa ;

Jedinstvo – TENT                     3; 1

Tent –JEDINSTVO                    1; 3

Jedinstvo – TENT                     3 ;0

 

Za STV USA ČIKAGO

Rajko Delibašić

Foto ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Nedavne objave