FILM “ČUVARI FORMULE” PRIKAZAN U ČIKAGU I MAJAMIJU

Film “Čuvari formule” koji je rađen po istinitom događaju, akcidentu koji se dogodio u Vinči 1958 godine prikazan je prosle nedelje u Americi. Posle Palm Springsa premijerno je prikazan i u Majamiju i Čikagu pred domaćom publikom.

Srpska dijaspora na Floridi imala je priliku da pogleda film 10 januara u Majamiju (Fort Lauderdale) u Savor Cinemi u organizaciji Serbian Film Fest-a Majami gde je premijera protekla odlično a sala bila popunjena do poslednjeg mesta.

Premijera Čuvara formule u Čikagu održana je 11 januara u punoj sali Kulturnog centra Nikola Tesla u Lajonsu a zbog velikog interesovanja i narednog dana film je prikazan ponovo u istoj sali. Organizator projekcije bio je Serbian Times.

Autor, odnosno režiser i producent filma Čuvari formule, Dragan Bjelogrlić koji u filmu tumači i jednu od uloga prisustvovao je na prikazivanju filma i u Čikagu i Majamiju gde je nakon filma govorio o radu sa glumcima i kreiranju filma.

Film govori o akcidentu u institutu u Vinči i grupi naučnika koja biva izložena smrtonosnom dozom zračenja. Eksperimet je bio tajni neklearni projekat tokom hladnog rata 1958 godine. Film  je nedavno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu a od kako se pojavio osvojio je brojne nagrade i bio prikazan je na više fimskih festivala.

Autor: STV

Foto: Sasa Lukić, Srpska Televizija USA
Foto 2: Dragana Dragaš FB

Nedavne objave