U SRBIJI UVEDENO VANREDNO STANJE I MERE ZA SUZBIJANJE ŠIRENJA KORONA VIRUSA

UVEDENE MERE ZA SPREČAVANJE ŠIRENJA KORONA VIRUSA

U Srbiji je pre nekoliko dana uvedeno vanredno stanje kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Zatvorene su sve škole, fakulteti, obdaništa, šalterske službe, zabranjeni svi skupovi i okupljanja i uvedene mere ograničenog kretanja. Policijski čas uveden je od 8 sati uveče do 5 ujutru. Licima starijim od 65 godina zabranjen je napuštanje domova. Dok traje vanredno stanje  zatvoreni su svi granični prelazi za ulazak putnika, osim za kamione,takodje obustavljen je drumski, rečni i železnički saobraćaj. Ukinut je međugradski saobraćaj i komercijalni međunarododni avio letovi.

Prehrambeni objekti rade normalno i za sada stanje je dobro, nema nestašice hrane i osnovnih životnih proizvoda. Od nedelje 22 marta biće zatvoreni i svi restorani, kafići i tržni centri. Dostava hrane biće omogućena.

Građanima se savetuje samoizolacija, bez okupljanja, poseta i izlazaka bez preke potrebe. Poslodavcima se preporučuje da poslove koje mogu usmere na rad od kuće ili rad uz sve neophodne mere zaštite.

U Srbiji je do danas registrovano 135 obolelih od korona virusa a jedna osoba iz Kikinde preminula. Situacija je, posle Kine najkritičnija u Italiji gde je regostrovano 47,021 dok je 4,032 preminulo.

Informacije o korona virusu i situaciju u svim državama sveta možete pratiti na linku https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

Nedavne objave