PORODIČNI PIKNIK NA IMANJU CRKVE SVETOG NIKOLE PROTEKAO U VESELOM I SPORSKOM DUHU

MESTO NA KOME SU SVI UŽIVALI

Pop Nemanja, otac šestoro divne dece, bio je i najveća inspiracija da se na crkvenom imanju proteklog vikenda organizuje prvi Porodični piknik, koji je izazvao veliko interesovanje Srba iz celog regiona Čikaga, pa čak i gostiju iz Viskonsina i Indijane. Manifestacija iza koje su kao organizatori, u saradnji sa crkvom Svetog Nikole, stali Serbian Times i Chicago Events, osmišljena je sa ciljem da kvalitetnim programom za decu i odrasle okupi srpske porodice.

Ideja je apsolutno je uspela, bar sudeći po reakcijama i komentarima 500 posetilaca, među kojima su bili i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović, te njegov zamenik, konzul-žeran Milan Varadinović.

Svi su oni u subotu uživali u sportskim aktivnostima (turnir u stonom tenisu, takmičenja u povlačenju konopa, bacenju kamena sa ramena, fudbal), muzici, hrani,  izložbi ikona, dok su deca na raspolaganju imala bezbroj igrica i zanimacija, od tramboline pa do trke u džakovima, koja je izazvala najviše smeha.

A za one najmlađe tu je bila i najbolja face painting umetnica Čikaga, sjajna Roza Klajn, koja je svojim zlatnium rukama ukrašavala lica i tela oduševljenih mališana, o kojima su se starale animatorke. Za muziku su bili zaduženi Tamburica Haus bend i muzički duet Anđela & Neša , koji su, svako na svoj način, ulepšali subotnji dan u porti crkve Svetog Nikole.

Foto: Ivana Milano

 

Foto Galerija 

izvor: SerbianTimes

foto : Saša Lukić

 

 

Nedavne objave