ПРОСЛАВА ИВАЊДАНА У КОНЧАРЕВУ ЗНАК КИК-БОКСА

ПАЛМИНИ ТИГРОВИ – ГРЧКА 3:3

Поводом 7. јула празника села Кончарева, Светог Јована Претече, познатији као Ивањдан,  у препуној спортској сали Јаса у Јагодини одржан је традиционални 22. међународни кик бокс меч између репрезентације Грчке и домаћина „Палмини тигрови“. Уместо на отвореном стадиону у селу Кончареву сусрет је због лоших временских прилика  одржан у спортској хали  пред 6.000  гледалаца. После неизвесних и интересантних борби меч великих пријатеља Срба и Грка је завршен нерешено 3:3.

Резултати : Страхиња Петровић – Едуард Коуринтиан 2:1, Предраг Мијајловић – Петрос Атханасиоу 1:2, Данијел Мемедовски – Лоула Мариос 0:3, Александар Ђорђевић – Алеџандрос Мавроматидис 0:3, Душан Радовић – Јанис Селалмазидис 3:0, Александар Коновалов – Виталик Маибородоа 3:0.  После  двадесет и две године, колико се одржавају мечеви поводом прославе Ивањдана, екипа „Палмини тигрови“  је забележила 17 победа, 3 пораза и 2 ремија На овом турниру до сада су учествовале репрезентације из иностранства: Сједињених Америчких Држава, Русије, Италије, Шпаније, Француске, Бугарске, Хрватске, Турске, Украјине, Мађарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Пољске, Белорусије, Казахстана, Чешке, Португалије …

Овој традиционалној спортској манифестацији присуствовали су: специјални гост из Египта, гувернер египатске регије Црвено море, генерал и др Ахмет Абдалах, министри у Влади Србије,  Ивица Дачић, министар иностраних послова,  Александар Антић, министар рударства и енергетике, Зоран Ђорђевић, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, амбасадори и представници амбасада више држава, руководство Кик бокс савеза Србије, селектор репрезентације, као и оснивач Кик бокс клуба „Палмини тигрови“, председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Меч је званично отворио гост из Египта,  др Ахмет Абдалах.

-Изузетно сам срећан што сам овде и што опет видим ову дивну земљу и овај диван народ. Желим да посебно позвдравим вашег председника Александра Вучића и да кажем да је он председник достојан какав једном народу и треба. Посебно сам срећан што сам се данас сусрео и са министром спољних послова Србије г. Ивицом Дачићем. И наравно желим да се захвалим на позиву мом брату Палми. Живела Србија, живео Египат – рекао је отварајући меч гувернер др Ахмет Абдалах.

И овог пута светски и европски професионални и аматерски шампион Александар Коновалов био је у центру пажње. У све три рунде био је бољи од Маибородоа, капитена грчке репрезентације.

-Губили смо са 1:3, ипак, успели смо да изједначимо, остаје жал за победом. Видели сте и сами што се мог меча тиче, колико је Грк издржао удараца. Похвалио бих и  целу грчку репрезентацију, која се мушки борила и заслужено изборила нерешен  резултат. Хвала публици на великој подршци и хвала г. Драгану Марковићу Палми, председнику и оснивачу нашег Клуба, без кога ми не бисмо имали овако успешне каријере и резултате –  рекао је после меча Александар Коновалов.

-Као и сваке године, ово је један велики спектакл који заслужује поштовање јер окупља  велики број љубитеља спорта и веома квалитетне репрезентације. Важно је да се одржава ова традиција. Част је што је наш велики пријатељ, гувернер египатске регије Црвено море, др Ахмет Абдалах дошао и отворио овај меч. Упућујем захвалност г. Драгану Марковићу Палми што популарише спорт и здрав живот и на овај начин  ради и брине за свој народ – рекао је г. Ивица Дачић.

Господин Драган Марковић Палма рекавши да је ова спортска приредба успела, изразио је жаљење што је меч, због лошег времена, одржан у хали, па није могло овом спектаклу да присуствује још више љубитеља кик бокса, који су желели.

-Спорт је највећи српски амбасадор, који спаја људе. Посебно желим да се захвалим гувернеру регије Црвено море из Египта др Ахмеду Абдалаху који је дошао и испоштовао мој позив да отвори ову манифестацију. Александар Коновалов је показао да је најбољи на свету, али и његов противник је био веома добар. Моја порука је да млади људи треба што више да се баве спортом. Град Јагодина је град спорта, град културе, град љубави, а ми којима је народ дао поверење морамо да обезбедимо услове да младе људе скренемо са лошег пута,  са улице. Желим да се захвалим министрима гг. Ивици Дачићу, Александру Антићу и Зорану Ђорђевићу, као и амбасадорима и представницима амбасада више земаља, јер посебно ценимо њихов долазак у Јагодину.Велику захвалност упућујем грађанима Јагодине и гостима из других градова Србије, који су дошли на овај меч. Генерал др Ахмет Аабдалах и ја смо током дана обишли Мујзеј воштаних фигура , један од седам у Европи, Зоо врт, излетиште „Поток“  и Аква парк у Јагодини, који је данас био препун туриста из земље и иностранства. Господин Абдулаху се изненадио како је дочекан аплаузима, стекао је утисак као да су дошли Тито и Насер! Управо то пријатељство и поштовање  какво је некада било између народа  Египта и бивше Југославије, гувернер Ахмет Абдалах , Ивица Дачић  и ја желимо да вратимо –  рекао је на крају манифестације г. Драган Марковић Палма окупљеним новинарима.

У забавном делу програма наступила је фолк-певачица  Александра Пријовић.

За Српску ТВ Чикао: Зоран ЈАКШИЋ

Nedavne objave