LEKARI U ČIKAGU PROSLAVILI SLAVU I JUBILEJ 30 GODINA RADA

Srpsko – američko udruženje lekara i stomatologa SAMDS u subotu je proslavilo lekarsku slavu Sveti Kozma i Damjan i veliki jubilej, 30 godina od osnivanja udruženja. Proslavi su prisustvovali lekari srpskog porekla, studenti medicine, brojni gosti i zvanice. Na početku svečanog dela prisutnima se obratio predsednik udruženja prof. dr. Nebojša Knežević koji je bio i domaćin slave.

Svečanost je započela sečenjem slavskog kolača uz prisustvo Vladike Longina koji je takođe bio prisutan i na osnivanju udruženja pre 30 godina. Dodeljene su nagrade dr. Dragani Čupić za životno delo, dr. Ljubi Stojiljković za leadership,  Adini Galić, ženi koja je bila prvi srpski doktoru u Americi i nagrada “Profesor Radulovački” koja je pripala Dr Miroslavu Raduloviću.

Prof. dr. Nebojša Knežević tokom svečanog dela predstavio je članove borda među kojima su Mirela Savčić, Dejan Glišović, Ivana Golubović i drugi, osvrnuo se na protekle godine rada udruženja, podsetio na mnoge uspehe i trenutke gde je SAMDS imala svoju ulogu i naveo da je misija SAMDS-a i dalje da okuplja lekare sa naših prosora i pomaže prkupljanjem humanitarne pomoći za obnavljanje zdravstvenih ustanova u Srbiji i regionu. Jedan od ciljeva  udruženja je da okupi i druge zdravstvne radnike, farmacute, medicinske seste, fizioterapeute i druge i napravi tribine  i edukativna predavanja za naše ljude. Goste na proslavi zabavljali su Ivana & Kirin bend koji su napravli veselu atmosferu.

Lekarska slava i jubilej 30 godina SAMDS-a VIDEO

Foto galerija

Autor: STV

Foto – video: Sasa Lukic Srpska Televizija USA

Nedavne objave