DUBAK ELECTRICAL GROUP IZ ČIKAGA OTVARA RADNA MESTA U SRBIJI. PREDSTAVLJEN INVESTICIONI PLAN

PREDSTAVLJEN INVESTICIONI PLAN ZA ŠIRENJE I OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA U SRBIJI

Pres konferencija održana je danas u kompaniji Dubak Electrical Group u Čikagu (La Grange),  gde je predstavljen plan za širenje i otvaranje novih radnih mesta u Beogradu i Srbiji. Na konferenciji su govorili COO kompanije Nebojša Nick Dubak i Generalni konzul RS u Čikagu Damjan Jović. Dubak grupa vidi Srbiju i njen visoko talentovani i tehnicki obučen inžinjerski kadar, kao inspiraciju za globalno širenje. Kompanija Dubak planira da, najpre u Beogradu a onda i u ostalim gradovima u Srbiji, u narednih 5 godina zaposli oko 100 ljudi iz oblasti elektrotehnike  gde će biti potrebni elektro, mehanički i tehnički inženjeri i stručnjaci iz bliskih oblasti.

CCO kompanije Dubak Electrical Group Nick Dubak predstavio je investicioni plan i rekao da su u protekle dve godine prepoznali kapacitet radne snage visokog kalibra i ekonomsku stabilnost u Srbiji što je dovelo do toga da se oluče za investiranje. Trebalo trideset pet godina teškog rada da bi kompanija došla u ovu poziciju, dodao je Dubak.

Generalni konzul Damjan Jović smatra ovaj potez kompanije Dubak veoma značajnim za Srbiju i za jačanje ekonomskih veza između Srbije i Amerike odnosno između naše matice i dijapore i dodaje da je kada se doselio u Čikago porodica Dubak bila jedna od prvih koju je upoznao. Veoma je zadovoljan što je deo poslovnog povezivanja i investiranja u Srbiju. Jović se osvrnuo i na značaj leta Beograd Čikago koji u maju uvodi naša kompanija Air Serbia i navodi da će to dosta olakšati i poboljšati poslovnu saradnju Srbije i dijaspore.

Dubak Electrical ima otvorene konkurse za zapošljavanje radnika iz oblasti elektro industrije a Dubak University koji je otvoren pre pet godina stvara svoje školovane kadrove i nudi plaćeno školovanje za radnike u eletroindustriji. Ovo se odnosi na ljude koji žive u Americi a razmatra se i razvoj takvog projekta i u Srbiji.  Nakon školovanja obučeni učenici dobijaju zvanični sertifikat iz odabrane oblasti elektrotehnike.

Dubak Electrical Group je lider u industrijskoj elektrogradnji i održavanju. Osnovao ju je Vlastimir Val Dubak. Sa više od tri decenije iskustva, vodjena kao porodični posao, Dubak grupa se dokazala kao veoma uspešna u dizajniranju, instalaciji i održavanju industrijskih elektroinstalacija, HVACR-a upravljanja i automatizacije. Kompanija je otvorila novo korporativno sediste 2016. godine, kao i novi Barnsdale Manufacturing and Training Campus 2022. godine, u zapadnom predgrađu Čikaga.

Na konferenciji za dijasporu, pod nazivom “Jacanje veza”, 18. februara 2023 u ambasadi Republike Srbije u Vasingtonu, rukovodstvo Dubak grupe će i formalno potvrditi svoje namere, svečanim potpisivanjem Deklaracije o ulaganju i proširenju preduzeća, sa ambasadorom Markom Djurićem i generalnim konzulom Damjanom Jovićem sa jedne strane i COO Dubak Grupe, Nebojšom Dubakom i CEO Pure Global Grupe, Milom Dubakom sa druge.

DUBAK ELECTRICAL GROUP PREDSTAVILA INVESTICION PLAN – VIDEO

Dubak Electrical Group iz Čikaga otvara predstavništvo u Srbiji - Pres konferencija

više o kompaniji Dubak Electrical Grupu možete pronaći na likovima :

https://www.dubakelectrical.com

https://www.dubakelektro.com

Autor članka, foto i video : Srpska Televizija USA

 

Nedavne objave