KAKO SU DECU ODVOJILI OD TELEFONA I VIDEO IGRICA – DEČIJA RADIONICA U LAJONSU

DEČIJA RADIONICA “DANI MOG DETINJSTVA” OKUPILA PREKO OSAMDESETORO DECE

Dečija radionica “Dani mog detinjstva” zamišljena je kao timska igra dece na igralištu, u dvorištu ili u sali a cilj je da deca otkriju svoje sposobnosti i unapede svoje veštine. Kroz timsku igru deca se veoma brzo upoznaju, povezuju i grade prijateljstva i takmičarski duh. Još mnogo dobrobiti za decu imaju igre poput izvlačenja konopca, preskakanja prepreka, prolaska kroz razne sprave, trkačka takmičenja i druge igre starijih generacija.

Prva radionica prosla je veoma uspešno a odziv dece bio je neverovatan. Očekivalo se oko trideset a došlo je preko osamdesetoro dece. druženje i igra u novoj sportskoj sali crkve Svetog Nikole potrajala je do kasnih večernih sati.

Anđela Đokić koja već deset godina vodi folklornu grupu  Moravac pri crkvi Svetog Nikole u Brukfildu praktikuje da posle svake probe folklora deci organizuje neku društvenu igru. Radionica se rodila kao njena ideja, da se deca koliko toliko odvoje od telefona, tv-a i video igara i učestvuju u raznim sportskim i drugim igrama. Podrškom parohijana i sveštenika, Anđelina radionica će nastaviti da okuplja sve više dece a nadamo se da će jednog dana prerasti u dečiji festival igara ili nešto slično.

DEČIJA RADIONICA – VIDEO

Dečija radionica "Dani mog detinjstva" u sportskoj sali crkve Setog Nikole u Lajonsu

FOTO GALERIJA

Tekst, foto i video: Srpska Televizija USA

 

Nedavne objave