VEROLJUB MILOŠEVIĆ – IN MEMORIAM

Naš dragi urednik, saradnik i prijatelj Veroljub Milošević napustio nas je u svojoj 89 godini života.

Veroljub “Mališa” bio je dugogodišnji saradnik i urednik portala Srpske Televizije USA. U naš tim pridružio se nakon osnivanja STV gde je uređivao i pisao mnoge članke iz kulture i istorije, ispratio mnoge izložbe, predstave i druge događaje u Beogradu.

Veroljub Milošević
Veroljub Milošević

Veroljub je bio i profesionalni fotograf a fotografijom je počeo da se bavi 1950 godine. Svoje umetničke fotografije izlagao je na svim kontinentima i osvojio niz priznanja i nagrada. Puno njegovih fotografija zabeleženih na raznim dogđajima nalaze se i na našem portalu.Uvek je voleo da kaže da je fotoaparat bila njegova “prva ljubav”. Deset godina kasnije stekao je nove ljubavi, suprugu Irenu i ćerku Sandru.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1961 godine u Večernjim Novostima. Kao spoljni saradnik sarađivao je i sa drugim uglednim štampanim medijima u Srbiji i Srpskom Televizijom u inostranstvu.

Veroljub Milošević
Irena i Veroljub Milošević i Tamara Vesna

Prvi susret sa Veroljubovim talentom i fotografijama bio je pre dvadesetak godina  kada je povodom njegovog rođendana objavljen članak i izložba njegovoh autorskih portreta na STV portalu, navodi Tamara Vesna direktor i osnivač Srpske Televizije USA.

Veroljub Milošević

– Dirnut našom pažnjom Veroljub je izrazio želju da se priključi našem timu pozvavši i par svojih kolega kako bi doprineo radu i razvoju Srpske Televizije. Od tada je krenula naša uspešna saradnja koja je doprinela da se širom sveta čita naš portal. Uvek sam se radovala susretu sa njim i njegovom divnom suprugom Irenom koja mu je bila najveća podrška u životu i sa kojom je proveo 63 godine u braku, dodala je Tamara Vesna.

Ovom prilikom u ime tima Srpske Televizije izjavljujemo iskreno saučešće njegovoj familiji, radbini i prijateljima.

Iz arhive Veroljuba Miloševića izdvajamo nekolicinu portreta nastalih tokom njegovog dugogodišnjeg rada.

Autor portreta : Veroljub Milošević
Autor portreta : Veroljub Milošević
Autor portreta : Veroljub Milošević

 

 

Nedavne objave