SVEČANI DOČEK “TESLE” U ČIKAGU

PROSLAVLJEN PRVI DIREKTAN LET “ER SRBIJE” IZ BEOGRADA  ZA ČIKAGO

Pobratimljeni gradovi Beograd i Čikago koji su ekonomski i privredno povezani,  učvrstili su veze novim direktnim avio letom “Er Srbije”  koji je juče i zvanično uspostvljen nakon 31 godine. Avion “Nikola Tesla” dočekan je juče na O’Hare aerodromu u Čikagu a sinoć je povodom  toga održan i svečani prijem u Kulturnom Centru Čikago.

Skupu su prisustvovali mnogobrojni gosti, predstavnici srpskih kompanija i organizacija u Čikagu, lekari, poslovni ljudi, mediji i drugi. O značaju povezivanjem ova dva grada direktnom avio linijom “Air Serbia” i mogućnostima za čvršću privrednu saradnju govorili su i zvaničnici: Jirži Marek, generalni direktor “Er Srbije”, zatim Džordž Petković, regionalni direktor “Er Srbije” za Severnu i Južnu Ameriku, Marko Đurić ambasador Srbije u Vašingtonu i Goran Vesić ministar infrastrukture i saobraćaja.

Domaćin događaja bio je Generalni konzul R.Srbije u Čikagu Damjan Jović koji je dosta doprineo da se ova direktna avio linija i realizuje. Prijem je otpočeo pesmom “Tamo daleko” u izvođenju Jelene Tomašević a celovečernji program je vodila naša poznata glumica Jelena Gavrilović. Novak Đoković obratio se video porukom iz Rima,  čestitao i rekao da je let “šampionski potez”. Prijemu su prisustvovali i Marija Papas, ministarka finansija Kuk okruga, Rod Blagojević, bivši  guverner Ilinoisa, Martina Hone Tomašević, bivša menadžerka gradske vlade i drugi. Tokom prijema priređena je i modna revija ručno izrađenih džempera i odvenih predmeta.

Direktan let između Beograda i Čikaga počeo je juče 17 maja i obavljaće se dva puta nedeljno a već od juna biće povećan na tri leta nedeljno. Novi let će definitivno olakšati put mnogima koji su do sada sa presedanjem putovali i po 16 i 18 sati, dok će sada direktnim letom biti potrebno svega 10 sati vožnje.

 

PRIJEM U ČIKAGU POVODOM DIREKTNE LINIJE BEOGRAD ČIKAGO – VIDEO

FOTO GALERIJA

Tekst: Srpska Televizija USA

Foto: Sasa Lukic Srpska Televizija USA

Nedavne objave