ETNO RESTORAN ZORA U SRCU ČIKAGA

KAFANA ZORA

Dugo je Čikagu nedostajalo nešto ovako poput kafane Zora. Crveno beli karirani stolnjaci, etno stil, raznovrsna domaća hrana i duh Srbije. Sve ovo čini kafanu Zora veoma privlačnom i prijatnim mestom koje mnoge podseća na zavičaj. To je verovatno i jedan od razloga zašto mnogi dođu, svrate i vraćaju se iznova. Drugi razlog je kvalitetna usluga i jela sa roštilja.

Kafana Zora je tokom kratkog vremena od kada je otvorena postala i nezaobilazno vikend mesto mnogih koji vole dobru hranu, muziku na uvce i prijatan ambijent. Ovde se služe i domaća kafa, rakije, piva i vina iz Srbije. Velika bašta je još jedan argument koji kafana Zora ima da ponudi . Prava je retkost da pronađete restoran u Čikagu koji svoje sirovine, meso, jaja i povrće nabavlja, kad god je u mogućnosti,  direktno sa farme organske hrane. Ovde je, kažu, najuksniji roštilj.

Kad proradi nostalgija i kad se naši ljudi užele zavičaja, lek za to je Zora. Svakog vikenda goste zabavlja muzika uživo, orkestar Crvena Violina, a zvuci starogradske muzike ambijentu daju posebnu draž pa se u većini slučajeva kafana “podigne na noge”, peva se, jede, pije i uživa do zore. Svako sebi nađe ugođaj a veče ostaje puno utsaka. Idealno mesto za poslovni doručak, porodični ručak, večeru sa prijateljima i familijom i noć za pamćenje. Ko je bio u beogradskoj Skadarliji i voli njen duh neka svrati u Zoru, iznenadiće se da tako nešto postoji u Čikagu.

Zora je takođe postala i kultno mesto a svoje oduševljenje nisu krili ni neke poznate ličnosti koje su dolazile ovde. Glumci Dragan Bjelogrlić, Milan Marić i ekipa filma “Toma”, čije su se scene snimale po čikaškim ulicama u “Zori” su dočekali zoru. Nedavno je i kapiten i golman Crvene Zvezde ovde bio ugošćen sa prijateljima i svojim fanovima, navijačima.

kafana Zora Chicago

Zanimljivo je da je Zora dobila ime po legendarnoj istoimenoj beogradskoj kafani iz koje je 11 pilota ,”vitezova beogradskog neba” krenulo u odbranu otadžbine 1941 godine. Veče pred napad nemačke avijacije na kraljevinu Jugoslaviju piloti Šestog lovačkog puka bili su u beogradskoj kafani Zora u kojoj su poslednji put nazdravljali. Malo nakon ponoći izdata je komanda za poletanje u odbranu otadžbine. Ovi heroji su se digli u nebo sa jedinom mlisli na pameti a to je sačuvati svoj narod. Piloti VI-og lovačkog puka oborili su 47 neprijateljska aviona ali nažalost 10 pilota je izgubilo život .

Restoran Zora Chicago - Kafana Zora
Restoran – kafana Zora Čikago

Zora serbian restaurant chicago
Zora serbian restaurant Chicago

 

RESTORAN- KAFANA ZORA, OSEĆAJTE SE KAO U STAROM KRAJU

8445 W. Lawrence Ave,

Chicago , IL, 60656.

Informacije i rezervacije na telefon

773 625 7087

 

 

Nedavne objave