КАДА СЕ СЕСТРЕ КРСМАНОВИЋ УДРУЖЕ

БРЕНД  „МАЈА & BO“ ОСВАЈА СВЕТ

Једна од најпознатијих Српкиња у свету моде је Бојана Бо Крсмановић из Београда. Популарну Бо, како је најчешће зову светки дизајнери и стилисти, често упоређују са планетарно познатим моделом – Синди Крафорд, а људи из моде тврде да је заносна и атрактзивна Београђанка њена права наследница.

BOJANA KRSMANOVIĆ

Бојана Крсмановић је годинама радила за најпознатије светске брендове: “Guess”, “Intimissimi” i “Yamamay” и фотографисала се за наслове стране модних магазина, као што су: “Harper’s Bazar”, “Elle”, “Cosmopolitan”, “Sports Illustrated”,  “Maxim” у Сједињеним Америчим Државама.

Своју велику популарност у Србији, Европи, па, и у свету Бојана је одлучила да искористи, па је прихватила  идеју старије  сестре, Маје Крсмановић, која је у свету моде позната модна стилистиња и ван граница Србије, да заједно оснују  модни бренд, који су назвалe: „МАЈА & BO”.

BOJANA KRSMANOVIĆ

За кратко време  модни бренд  „МАЈА &  ВО“ постигао је велике успехе. Сада иза ове модне марке стоје две успешне сестре, које деле исти циљ креирања носиве, комерцијалне одеће, које зраче моћно, њихова одећа слави женственост, слави жену, која је обучена са стилом.

MAJA KRSMANOVIĆ

-За своје моделе налазим инпирацију у периооду  разних епохa. То су  костима из времена   средњег века, од ренесансе преко барока, рококоа до раног 19-тог века. Неке од детаља везаних за те периоде транспонујем на колекције, али, на комерцијални начин. Код мене настојим  да сваки детаљ има своју форму, или  детаљ, које дизајн одаје атрактивни уитисак – каже Маја.

BOJANA KRSMANOVIĆ

Ова талентована и вредна дизајнерка је завршила студије дизајна текстила и одеће на Високо-текстилној струковној школи за дизајн, технологију и менаџмент. Маја је у модној индустрији петнаест  година, за то време је оформила лични идентитет модног дизајнера.

Током своје дуге дизасјнерске каријере имала је бројне модне хеpенинге  у Србији и суседним државама. Посебно истиче успешне наступе на српским модним манифестацијама, пре свегаа, на  “Serbia Fashion Week” 2016 , па на “Budapest Fashion Week” 2018. у суседној Мађарској. Била је анагажована и на бројним модним дешавањима, па, на светским изборима за „мис“где је била задужена за стајлинг модела и девојака учесница такмичења.

ISIDORA POPOVIĆ I KATARINA FILIPOVIĆ

О својој се сестри, Бојани Бо Крсмановић,  познатом светском моделу каже:

-Бојана је вансеријски модел, она је одувек волела да се бави модом. Признала ми је да се бави моделингом јер сам јој ја увек била инспирација. Стварала сам моделе искључиво по њеној жељи и за њен бренд. Као модел имала је прилику да види различиту одећу и стилове у многим земљама, ипак, волела је највише да носи моје моделе јер су урађени по њеном укусу.

MAJA I BOJANA

Захваљујући богатом искуству и стеченом знању у овом послу, Маја је изградила иистанчан укус у модно-текстилој индустрији. Повезујући заједичке укусе Маја и Бојана су изградиле  познати бренд „MАЈА & BО“. Сама та модна марка значи нешто што ће сваку жену, која има истанчан укус, учиниити да се осећа задовољно, срећно и јединствено.

Последњи заједнички модни хит, Маје и Бојане била је колекција за пролеће и лето, а састојала  се од комерцијалних носивих хаљина прикладних за дан, као и за ноћ.

Иначе, колекција је подељена на две карактеристичне групе, које се зову „Божаанска“ и „Кокета“.

ISIDORA POPOVIĆ

Хаљине које припадају групи колекције „Божанска“ су биле инсписисане митолошким богињама из древних култура Римљана, Грка, Египћана, Скандинаваца … Материјали за ову колекцију били су провидни и прозрачни,  дозвољавајући да на тај начин облик женског тела буде „слављен“ и виђен кроз слојеве материјала. Притом, хаљине нису строго пријањале облику тела, него  су рађе служиле да нагласе женске квалитете као и софистицираност, гламур и раскош женствености на леп и јединствен начин. Сходно овој инспирацији дизајн “Maya & BO” хаљина је одрађен управо на горе поменути начин.

Модели, које припадају групи колекције „Кокета“ инспирисани су хаљинама из 60-тих година. У питању су хаљине, које су се у то време носиле у Италији и Француској. Неки модели у том периоду ду били у дамском стилу и зато хаљине „Кокета“ представљају романтичну, женствену и заводљиву страну жене. Упоређујући те две колекције, „Кокета“ хаљине су више минималистичког дизајна у поређењу са „Божанском“ колекцијом.

KATARINA FILIPOVBIĆ

И на крају да додамо, крајем августа ове године Бојана Крсмановић је забележила још један успех на иностраној модној сцени. Она је на догађају “Luisaviaroma“ поводом дана УНИЦЕФ-а на италијанском острву Капри носила  једну од колекција бренда “MАЈА & BO“. Дуга хаљина драп боје (позадина је са цветном декорацијом), коју је носила, је одушевила све присутне, а познати светски  модел, Бојана, је добила бројне похвале за сјајну креацију. На вечери моде њен модел је добио специјалну награду.

Код реализације  овог прилога за Српску ТВ Чикаго свој велики удео имале су, поред Маје и Бојане, и две познате манекенке, Исидора Поповић и Катарина Филиповић. Са њима двема Маја дуже  време успешно сарађује.

За Српску ТВ Чикаго: Зоран ЈАКШИЋ

фото: приватна архива

Nedavne objave