FOLKLORNI FESTIVAL “SOKO” U ČIKAGU

GOSTI IZ KANADE OSVOJILI PRVO MESTO

Folklorni festival “Soko” održan je sinoć u Čikagu.  Učešće su uzele pored grupa iz Čikaga i okoline i folklorne grupe iz Kanade. Tri autobusa iz Toronta sa učesnicima i gostima pristiglo je uoči takmičenja. Goste su dočekali  domaćini i takodje učesnici festivala, folklorna grupa “Soko” pri staroj crkvi Svetog Vaskrsenja Hristovog na Palmer ulici. Nakon takmičarskog dela koje je održano u sali obližnje škole svi učesnici i gosti mogli su da nastave druženje u prostorijama i na imanju stare crkve Sv. Vaskrsenja gde je priređena bogata večera, muzika i zabava a i proglašenje pobednika.

FOLKLORNI FESTIVAL “SOKO” U ČIKAGU – VIDEO

FOLKLORNI FESTIVAL "SOKO" U ČIKAGU

Prvo mesto i pobednički pehar na festivalu odneo je “Prvi Ansambl Srpske Narodne igre” iz Toronta na čelu sa Miroslavom Batom Marčetićem. Program je bio propraćen igrama iz centralne i severozapadne Srbije, igre Binačke Morave, igre iz Crne Trave, , Pčinje, Vlaške igre iz Halova, , igre iz Pirota, Bjelice, Banata, Kosova i Metohije i druge.

Učesnike su činili ansambli: Akademija Srpske Narodne igre – Prvi, Drugi i Treći ansambl iz Toronta, Soko – folklorna grupa iz Čikaga, KUD Stevan Sinđelić, folklorna grupa Avala, folklorna grupa Gračanica i Srpska folklorna grupa Hajduk Veljko – Toronto.

 

više fotografija možete videti u našoj galeriji fotografija na linku OVDE

Chicago Folklore Festival – SOKO

 

Nedavne objave