ПРОСЛАВА ДАНА БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ

По традицији, 28. септембра обележаава  се Дан Биолошког факултета Универтизета у Београду у Ботаничкој башти “Јевремовац“.  И овог пута, на почетку свечаности су најпре подељене дипломе свршеним студентима, да би се касније на свечан начин одржала промоција и пријем нових студента на четворогодишње  студије у овој високошколској установи.

dan Biološkog fakulteta u Beogradu - Srpska Televizija Čikago
dan Biološkog fakulteta u Beogradu – Srpska Televizija Čikago

Овогодишњој прослави су присуствовале бројне личности из политичког, научног и јавног живота Србије, међу њима: државни секретари Министарства науке и технолошког развоја, Гордана Предић и проф. др Владимир Поповић, помоћник министра просвете Никола Танић, проректор за наставу Универзитета у Београду, проф. др Нада Ковачевић, бројни декани, продекани и директори неколико нститута, који су били присутни, академици, наставници и сарадници Биолошког факултета, већи број колега са других високошколских установа и бројни пријатељи Факултета.

dan Biološkog fakulteta u Beogradu - Srpska Televizija Čikago
dan Biološkog fakulteta u Beogradu – Srpska Televizija Čikago

Присутнима се обратио декан Биолошког факултета др Жељко Томановић, а у име ректора присутне је поздравила проф. др Нада Ковачевић. У име министра просвете, науке и технолошког развоја, присутне је поздравио државни секретар проф. др Владимир Поповић. Додељене су награде најбољим студентима основних студија, Иви Атанасковић, Невени Вукојчић и  Слађани Шеатовић, као и посебне награде за студенте који су допринели промоцији и угледу Факултета, Филипу Бошковићу, Зорици Софиљ и Иви Атанасковић. Др Јелена Лозо, ванредни професор за ужу научну област, продекан за науку и докторске студије, уручила је награду, Јелени Гузини, за најбољи научноистраживачки рад  младог истраживача запосленог на Факултету за 2015/2016 школску годину.

dan Biološkog fakulteta u Beogradu - Srpska Televizija Čikago
dan Biološkog fakulteta u Beogradu – Srpska Televizija Čikago

Први пут је додељена награда Фондације “Станка Ромац” (ФОСТАР). У име Фондације присутнима се обратила др Душанка Савић-Павићевић, ванредни професор за ужу научну област, управитељица Фондације, а награду колегиници Бранислави Гемовић из Института за нуклеарне науке Винча, уручила је др Слободанка Тодоровић. Декан Биолошког факултета, др Жељко Томановић се захвалио на доприносу развоју Факултета, др Владимиру Стевановићу и др Ратку Радојичићу, који одлазе у пензију.

 

За СТВ тект и фото: Зоран ЈАКШИЋ

Едитинг: Верољуб Милошевић

 

посетите категорију догађаји на страници https://srpskatelevizija.com/category/dogadaji-i-desavanja/

Nedavne objave