PETE ZIMSKE ČAROLIJE, KOPAONIK 2023

KRALJICA SNEGA – NIKOLIJA MIHAJLOVIĆ

Posle pauze od tri godine zbog virusa korona, u poznatom Apart hotelu u Brzeću, podno Kopaonika, 22. i 23 decembra održane su  pete po redu “Zimske čarolije Kopaonik 2023.”.  Bio je organizovan i izbor za mis. U finalu u borbi za titulu “Mis kraljica snega 2023.”  učestvovalo je jedanaest devojaka iz gotovo svih krajeva Srbije, a održana je i zapažena etno modna revija, koju je priredilo  Etno udruženja “Izvor” iz Knjaževca.

Prvog dana na “Kopaoničkom poselu”  učestvovalo je desetak izvornih pevačkih grupa i  instrumentalisti, koji su uz gajde, gusle, duduk, frulu i dvojnice izvodili poznate numere u duhu izvornog srpskog narodnog melosa. Ni ovog puta ovaj događaj nije mogao da prođe bez zdravičara, a predstavljeni su i narodni običaji iz mesta odakle su učesnici došli.

Radio-televizija Tesla production iz Beograda je organizovala i javno snimanje “Kopaoničkog posela”. U programu, koje je snimila ova kablovska televizija, su uzeli učešće kulturno-umetničko društvo “Brvenica” Raška, “Dragačevski vez” Lučani, pevačka grupa “Dragačevci” Guča, izvorna pevačka grupa, “Sretenjske zore” Aranđelovac, Kulturni centar Zrenjanin, UPO Aranđelovac, guslar Vukomir Šćekić iz Bjelog Polja (Crna Gora), gajdaš Tomislav Đurin iz Zrenjanina…a priredjena je i etno modna revija Etno udruženja “Izvor” iz Knjaževca.

Drugog dana manifestacije na izboru “Mis kraljica snega 2023” jedanaest  devojaka predstavilo se publici i petočlanom žiriju, kojim je predsedavao Saša Rajić, ostali članovi bili  su: Vladimir Milovanović i Nedeljko Mišić, oba iz Kragujevca, Dragoslav Kule Perišić, profesionalni moto-vozač i Branislav Madić, doktor kardiolog iz Niša. Odluka žirija bila je: titulu “Mis kraljica snega 2023” osvojila je Nikolija Mihajlović iz Knjaževca,  prva pratilja  je Anđela Jovanović iz Beograda a druga  pratilja – Isidora Stahinović iz Niša. Dodeljene su još  dve titule.

Za top motel proglašena je Milica Simeunović iz Zaječara a za mis šarma Dajana Urumović iz Beograda. Devojke su dobile vredne nagrade, a pobednica Nikolija Mihajlović je nagrađena sa 10 dana letovanja u Grčkoj za 2 duše na ostrvu Evija, dar Turističke agencije Fenix Kraljevo. Uz krunu, lentu, cveće, jedan od poklona bilo je i vino vinarije Aleksandrović,Vinča kod Topole.

Program je vodio Dragan Marković Mare, novinar  Radio-televizije Srbije. . Manifestaciju “Zimske čarolije Kopaonik 2023” su pomogli: zlatni sponzori: Bomax Subotica,  Frigokom Zemun , Art teh Beograd i prijatelji: Apart hotel Brzeće Kopaonik. Medijski sponzori bili su Srpska TV Čikago (SAD)  I RTV Tesla production Beograd.

Organizator ove manifestacije bio je časopis “Stvarnost” iz Aranđelovca.

Tekst i foto: Zoran JAKŠIĆ

Nedavne objave