LEKARI IZ ČIKAGA PROSLAVILI JUBILEJ ORGANIZACIJE I SLAVU

Lekari iz Čikaga pre dva dana proslavili su svoju slavu Sveti Kozma i Damjan i 31 godišnjicu rada organizacije SAMDS – Srpskog udruženja lekara i stomatologa. Svečanost, uz večeru i zabavu održana je u Golf klubu u naselju Hinsdale a SAMDS organizacija na čelu sa predsednikom prof. dr Nebojšom Kneževićem ugostila je lekare iz Čikaga i drugih američkih gradova a i goste iz Srbije. Među prisutnim gostima bio je i doktor Danilo Jeremić, predsednik lekarske komore Beograda. Domaćin slave bio je doktor Obrad Kokanović.

Svečanost je počela tradicionalno, sečenjem slavskog kolača koja je obavljena uz prisustvo sveštenika Nikolaja Kostura i đakona Dragana Arsića. Nakon toga dodeljena su dva priznanja za dugogodišnje zalaganje i doprinos organizaciji i zajednici koja su uručena doktoru Milenku Lazareviću i stomatologu Željku Atlagiću. Specijalno priznanje dodeljeno je prof. doktoru Brajanu Mranu (Brian Moran). Dobitnici priznanja obratili su se prisutnima i podelili utiske i zanimljivosti iz svog dugogodišnjeg rada. Doktor Brajan održao je predavanje gde je ukazao na važnosti pravinog pristupa pacijentima i opisao svoj pristup poslu i pacijeltima. Dr Brajan podelio je svoje iskustvo iz dugogodišnjeg rada u medicini.

Nakon večere usledila je zabava a za dobro raspoločenje na proslavi pobrinuo se Play Bend. Tokom večeri igralo se i pevalo a pred kraj zabave svoj muzički talenat pokazala je doktorka Rada Stojanović koja je otpevala nekoliko pesama.

FOTO GALERIJA

VIDEO

Autor: Srpska Televizija USA

Foto- video: Saša Lukić, Srpska Televizija USA

Nedavne objave