МИРОСЛАВ ИЛИЋ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ

Легендарни певач нардне музике, Мирослав Илић прошле године је са два  свечана концерта у Београдској арени (10.  децембра на 72. рођендан и сутрадан 11. децембра) обележио педесет година уметничког рада. Популарни Славуј из Мрчејевца и у осмој деценији живота не посустаје. Последњег викенда у петак (13. октобра)  је најпре гостовао у Читлуку (Херцеговина) а сутрадан у суботу наступио је у Чаковцу (Хрватска) певајући у једном клубу!?

-Скоро сам превалио колима 1.50О ким за два дана.  Срећом, ја нисам возио већ мој познати естрадни менаџер и водитељ Никола Иџан, који је „задужен“ за уговарање наступа, али и за вожњу. Док он вози ја на задњем седишту одспавам тако да на следећи концерт долазим свеж и чио – каже Мирослав Илић.

Последњих неколико месеци Мирослав је имао двадесетак концерата, углавном викендом. На питање где је  све гостовао, рекео нам је да о местима где је певао најбоље да питамо Николу Иџана.

-Никола договара и уговара наступе, има радну свеску у којој пише где гостујем, има исписана места и датуме где певам, води бригу о хонорарима.  Мој задатак је да само певам. И да будем здрав – додаје Илић, који је и даље међу н ајпопуларнијим српским певачима у свим  бившим републикама

-Дугачка је листа где је за последња два-три месеца Илић наступао. Имао је у Приједору кнцерт на тргу,  певао је Осијеку на данима пива,  пре петнаест дана гостовао је у Босилеграду п Бугарској, где је веома популаран. Имао је наступ у Бјеловару, Загребу. Скопљу, Гомирју (Горски Котар), Ливну … У Херцеговини, у Посушју, најмање  два пута годишње наступа, до сада је у овом граду за последњих  десет година гостотовао преко тридесет пута!? У новембру ће бити посебно активан,  3. пева у Сплиту, а у другој половини месеца има заказана, за два  викенда, четири наступа у Аустралији, у Сиднеју (17. новембар), Бризбејну (18.), Аделеиду (24.) и Мелбурну (25.) Ту је и традиционални  рођендански концерт, који ће, уместо 10. децембра због заузетости Штарк арене, бити одржан 15. д ецембра – каже Никола Иџан.

Познати менаџер истиче да на свим наступима, у клубовима, на трговима, дворанама, Мирослав пева самао своје песме, које је снимио. Публика зна и пева са Илићем бројне његове хитове, па чак и оне које је снимио пре четрдесет и више година. По традиции све концерт почиње својим великим  хитом на почетку каријере, „Девојка из града“, а наступи не могу да прођу без, „Поздрави је, поздрави“, „Божанствена жено“, „Вино точим, а вино не пијем“, „Смеј се, смеј“, „Теби“, „Поломићу часе од кристала“, „Лажу  да време лечи све“, Америка, Америкка“, „Ова  ноћ“ …

Зоран ЈАКШИЋ

Фотографије: Никола Иџан

Nedavne objave