HUMANITARNI KONCERT ZA KOSOVO I METOHIJU

U Narodnom muzeju Srbije u Beogradu nedavno je održan koncert srpske tradicionalne i ozbiljne klasične muzike srpskih kompozitora u izvođenju domaćih umetnika koji iza sebe imaju svetske karijere. Organizator koncerta bila je Vera Stefanović, violinistkinja i osnivač organizacije “Sanjam Events” a povod je bio prikupljanje sredstava za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji.

Preko dvadeset umetnika “Imperium Grupe” izvelo je numere “Zaspao je Janko”, “Zora Zori”, “Kosovksi Božuri” i druge dok su se na repertoaru klasičnih numera našle “Satirova Svirala”, “Bajka sa varijacijama”, “Sonata mojoj majci” još nekoliko numera srpskih kompozitora. Recitovana je i “Pesma o Srbiji” čiji je autor Bosiljka Raić an nastupili su i plesači folklornih igara.

Prisutne su na početku koncerta pozdravili organizator Vera Stefanović i Đorđe Raić koji jsu najavili koncert i održali uvodni deo. Prisutni su koncert pozdravila velikim aplauzom a među publikom bili su NJ.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Skupljena sredstva biće iskoriščena za pomoć ugroženima na Kosovu i Metohiji  a svako ko želi da se priključi i pomogne, može to učiniti na:

PayPal-a ili Zelle-a na email Vvstefano@gmail.com

Foto: privatna arhiva Sanjam Events

 

Nedavne objave