DANIJELA DONA ILIĆ POKRENULA NOVU TV EMISIJU

VIDIMO SE NA VRHU

Voditeljka Danijela Dona Ilić, inače, profesorka englelskog  jezika, koja je bila autorka nekoliko popularnih televizijskih emisija u Srbiji (“Dona šou”, “Mladi talenti Srbije” …), organizovala takmičenje “Mis sirene sveta” … pokrenula je svoju televizijsku emisiju “Vidimo se na vrhu”, koja će se  moći gledati putem nove you tube televizije Dona TV, ali i na više lokalnih, regionalnih kablovskih TV. U planu je da se emituje i na nekim TV sa nacionalnim frekvncijama  u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U prvoj snimljenoj TV emisiji u novom studiju, koji je opremila sopstvenim sredstvima, voditeljka  Danijela Dona Ilić,  je i producent i autor TV emisije “Vidimo se na vrhu”. U emisiji gosti su bili: gospodin Slađan Marković, zamenik predsednika Opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, direktor Turističke organizacije Opštine, V. Gradište, Tanja Petrović, poznata sportistkinja i društveno-angažovani radniik, Gordana Radovanović, zamenik direktora Kulturnog centra “Vlastimir Pavlović Carevac”, Živislav i Mira vlasnici Grnčarije “Pavlović Živislav”, Nenad Mihajlović Goja, profesor istorije  u Srednjoj školi “Miloje Vasić”, slikarka Snežana Milošević, predsednik Udruženja likovnih umetnika “Đura Jakšić” Požarevac,  članovi Udruženja žena “Češljevobarke” iz Češljeve Bare i folklor Kulturno-umetničkog  društva “Vlastimir Pavlović Carevac”, koji radi pro Kulturnom centru.

Gospodin Slađan Marković je u razgovoru sa voditeljkom predstavio realizovane projekte, kao i one projekte u implementacii na teritoriji Opštine Veliko Gradište, koji su finansirani od strene Evropske unije, resornih ministarstava, kao i one koje je pokrenula sama Opština iz sopstvenih novčaiih sredstava. Gost je govorio  o velikim potencijalima, koje ima Veliko Gradište se okolinom  u oblasti turizma i kulture i nastojanju cele zajednice da se u ovim oblastima što bolje poziciraju na privrednoj, kurtološkoj i turističkoj mapi Srbije.

Gopspođa Dajana Stojanović, direktor TO Opštine V. Gradište, govorila je konkretno o turističkim potencijalima Opštine i posebno naglasla da je u protekloj turističkoj seezoni destinacija Srebrno jezero doživelo pravi turistički “bum” kada je zabeležilo  veliku posećenost domaćih turista, koji su letovali sa vaučerima Vlade Republike Srbije, kao i u sopstvenoj režiji. TO  je pedstavila svoju bogatu turističku ponudu na međunarodnom sajmu ITB Berlin u Berlinu, Direktorka je iskoristila priliku da najavi ovogodišnju turističku sezonu na Srebrnom jezeru, posete Ramskoj tvrđavi i manastiru Nimik.

Gospođa Gordana Radovanović, zamenik KC “V. P. Carevac”, je prestavila delo, jednoog od najznačajnijih evropskih kompozitora muzike, barda Vlasimira Pavlovića Carevca u čiju časte se od 1995. g. održava muzička manifestacija “Carevčevi dani”. Pored takmičenja violinista na njoj se takmiče pevači, održavaju koncerti ozbiljne muzike, džeza i etno-muzike.

U emisiji svoje kulinarske specijalitete predstavilo  je Udruženje žena “Češljevobarke” iz Češljeve Bare, koje čuvaju narodnu tradiciju svoga kraja i oživljavaju uspavana seoska domaćinstva. Udruželje je do sada za svoj rad dobilo brojna priznanja i nagrade.

Na gostovanju u TV emisiji “Vidimo se na vrhu” imala je poznata slikarka Snežana Milošević, predsednica Udruženja likovnih umemtnika Požarevca “Đura Jakšić”, koja je predstavila svoje radove i najavila nekoliko umetničkih, slikarskih manifestacija tokom leta. Gospodin  Nenad  Mihajlović Goja, profesor istorije u Srednjoj školi “Miloje Vasić” je ispričao interesantnu priču o Petru Blagojeviću, prvom srpskom, ali i svetskom vampiru (?!) o čijem svedočenju postoje pisana dokumenta, koja se nalaze u Beču.

Jedan od gostiju bio je poznati grnčar, Živislav Pavlović, iz Češljeve Bare, kraj Velikog Gradišta. Grnčarstvo je veoma cenjen zanat bio i ostao. Zato ne treba da čudi što se uz porodičnu srpsku slavu, pevanje uz gusle, kolo, šljivovicu i grnčarstvo, zahvaljujući zlakuskim grnčarima, našlo na UNESKO-voj reprezentativnoj listi  nematerijalnog nasleđa čovečanstva.

-Grnčarija je naš porodični zanat unazad preko sto godina. Sve je počelo prvom polovinom dvadestog veka i održao se do danas. Ručno izrađeni proizvodi od prirodne gline, iskoppane na prostorima istočne Srbije, kao i raznovrstan asortiman koji pravimo po naružbinama  i na osnovu našeg iskustva,  čine nas jedinstvenim ne samo u Srbiji nego i van naše granice. Imamo čast da se naši proizvodi nalaze u mnogim držvama kao što su; Austrija, Nemačka, Rusija, Rumunija, Kazahstan, Italija, Republika Srpska … – kaže Živislav Pavlović, koji je u emisiji kod Done bio sa ženom Mirom.

-Nova emisija “Vidimo se na vrhu” ima veoma ambiciozan cilj da predstavi mnoga mesta u Srbiji i njihove žitelje, koji svojim radom  i zalaganjem žele da unaprede privredu svoje sredine, ekonomiju, turizam, kulturni život, preduzetništvo. Namera nam je da predstavimo pregaoce, koji će svojim radom doprineti da se Srbija svrsta u najuspešnije države na samo na Balkanu, već i u Evropi. Za to imamo uslova, samo je potrebno više rada, dobra organizacija. U emisiji biće gosti ministri, predsednici opština, poljoprirednici, tristički radnici, kulturni poslenici … Oni će imati priliku da upoznaju gledaoce sa svojim uspesima, dostignućima, govoriće o otvaranju novih fabrika,  potpisivanju ugovora sa stranim kompanijama i investitorima.Angažovaćemo i reportere-saradnike, koji će pratiti sva interesantna zbivanja u Otadžbini, govoriće sa uspešnim ljudima, koji vode Srbiju ka vrhu. Na kraju emisije gledaoci će imati priliku da vide istaknute naše umetnike, amatere i profesionlce, koji će predstavljati srpsko muzičko blago, tradicionalne igre i kola po kojima je svaki kraj poznat. Kao što se zna, i kolo je 2017. godine uvršćeno na UNESKO-voj listi svetskog nasleđa – rekla nam je voditeljka i producent Danijela Dona Ilić posle prve snimljene emisije.

. Gde može da se vidi emisija?

-Emisiju “Vidimo se na vrhu” moći će da se gleda putem naša nove youtube “Dona TV” (/https://www.youtube.com/ @donamediagroup).Youtube, TikTok, Facebook i na Instagram mreži (@danijeladona ima preko 52.000 zvaničnih 2.600.000 nezvaničih pratilaca). Ja sam vlasnik Kompanije “Dona International Production”,  rad kompanije je podržan od strane Evropske unije, Ministarstva kulture Srbije, Beogradskog sajma, Ministarstva turizma i trgovine Srbije, Turističke organizacije Beograda i Srbije, AD “Pepsi”, ”Imlek” kao i drugih domaćih i stranih organizacijaa o čemu svedoče brojna pisma i preporuke, koje se mogu videti na našem sajtu (WWW.youtube.com@donamediagroup).

Tekst u foto za Srpsku TV Čikago, Zoran JAKŠIĆ

Nedavne objave