BLAGAJNICA COOK COUNTY MARIA PAPPAS PROSLAVILA NOVU GODINU NA TRADICIONALNI GRČKI NAČIN

Blagajnica Cook County Maria Pappas danas je u  svečanoj sali Cook County Treasurer zgrade proslavila Novu 2023 godinu na tradicionalni grčki način sečenjem Vasilopita. Svečanosti su prisustvovali Njegovo Viskopreosveštenstvo mitropolit čikaški Nathanael, poglavar grčkog regiona pravoslavnih hrišćana , Generalni konzul Grčke Emmanuel Koubarakis, odabrani zvaničnici, konzuli i gosti iz drugih zajendica u Čikagu. Novogodišnje jelke za svaku zemlju bile su ukrašene tradicionalnim elementima svake od njih a iznad jelki bile su postavljene zastave.

Vasilopita je tradicionalni grčki kolač prožet narandžom i vanilom u kome je sakriven novčić, slično kao srpska česnica. Kolač se seče i za svakog člana porodice ondnosno gosta a ko pronađe novčić u kolaču smatra se da će ga pratiti sreća tokom tekuće godine. Tradicija je započeta u četvrtom veku.

Marija Pappas, blagajnica Cook County pozdravila je sve prisutne goste među kojima su bili i predstavnici Srpske televizije USA, poželela puno uspeha u Novoj 2023  a kolač je podeljen uz veliku radost. Maria je takođe poslala i veliki pozdrav srpskim prijateljima i srpskoj zajenci u Čikagu.

MARIA PAPPAS ČESTITALA NOVU 2023 SRPSKOJ ZAJEDNICI U ČIKAGU – VIDEO

Maria Pappas čestitala Novu 2023 srpskoj zajednici u Cikagu

 

Autor: Srpska Televizija USA

Foto- Video: Srpska Televizija USA

Nedavne objave