PODRŠKA SESTRAMA I BRAĆI U CRNOJ GORI STIŽE IZ ČIKAGA

STALI U ZAŠTITU SVETINJA

Srbi iz Crne Gore koji žive u Čikagu i okolini okupili su se danas u manastiru Nova Gračanica da iskažu svoje protivljenje zbog donošenja famoznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pruže podršku Mitropoliji crnogorsko primorskoj i demonstrantima koji čuvaju svetinje Srpske pravoslavne crkve širom Crne Gore.

Na skupu je govorio Serafim, iguman manastira Nova Gračanica, koji je pročitao saopštenje Episkopskog saveta Srpske pravoslavne crkve u Severnoj, Srednjoj i Južnoj Americi..

“Zakon kojim predstavnici vlasti u Crnoj Gori nameravaju da od mitropolije i eparhija Srpske Pravoslavne Crkve nasilno oduzmu crkve i manastire i njihovu imovinu narušava pravim vlasnicima, pre svega pravoslavnim eparhijama u Crnoj Gori, istorijsko pravo na njihove vekovne svetinje...”, kaže se u saopštenju koje je citirao iguman Serafim, a koje su okupljeni burno i sa odobravanjem pozdravili.

Sa skupa je poručeno da su crnogorski Srbi koji žive u Americi mislima i srcima uz braću i sestre koji bdiju nad pravoslavnim hramovima u otadžbini.

“Iako hiljadama milja daleko, nismo i nikada ih nećemo zaboraviti, pogotovo ne u ovim odsudnim trenucima po srpstvo i pravoslavlje”, poručio je jedan od učesnika koji je u rukama nosio staru crnogorsku trobojku, na kojoj je pisalo – “Srpska Sparta”.

Izvor : Serbian Times

 

Nedavne objave