ODRŽANO 14.FILMSKO BDENJE DUŠE U ON-LINE FORMI

Tradicionalna manifestacija FILMSKO BDENJE DUŠE koja je pokrenuta 2007. godine u Sremskim Karlovcima, održana je po 14. put, od 16. do 19. oktobra ove godine, ali u on-line formi, što znači da su odabrane filmove zainteresovani mogli da vide posredstvom sajta http://www.bdenjeduse.co.rs/vesti.html /od 16. oktobra u 00,oo do 19. oktobra u ponoć).

U nedelju, 18. oktobra organizatori su okupili jedan broj autora (koji su imali mogićnost da dođu) i simbolično održali jednu projekciju za publiku. Tom prilikom su podelejena i tradicionalna priznanja „Bdenje Jakova Orfelina“.  Ovogodišnji dobitnici su:

Milana Majar iz Banjaluke za film DIJADEM,

Nebojša Ilić iz  Vlasotinaca za film GROČANSKE PRIČE,

Boško Milosavljević i Milan Kićevac iz Beograda za film TRAGOVI SVEDOKA,

Emilija Lilić  i Miloje Nešić iz Pirota za film PRIČA O VIŠNJI

Biljana Marić i Branko Lazić iz Banjaluke za film NEMA HEROJA BEZ MASKE

Prilikom simboličnog okupljanja organizatora i autora u Sremskim Karlovcima, počasno je prikazan film DNEVNIK RATNOG HIRURGA, Siniše Grabeža iz Banjaluke (produkcija iz 2012) u znak sećanja na humanost Dr. Miodraga Lazića iz Niša, koji je kao hirurg-dobrovoljac učestvovao u ratu u Bosni od 1992. do 1995, a koji je ove godine bio prva žrtva među medicinskim radnicima u borbi protiv virusa Kovid 19.

Kao poseban progam prikazan je i upravo završen mini film ,,Moj grad u svemu naj” autora Jakova Popova u produkciji ,,Studija Dom,, Sremski Karlovci.

Organizator manifestacije je: Udruženje građana FILMSKO BDENJE DUŠE iz Sremskih Karlovaca, uz organizacionu pomoć osnivača: Udruženja filmskih i tv radnika Vojvodine iz Novog Sada i Producentskog preduzeća Fiks Fokus iz Beograda i finansijsku pomoć Opštine Sremski Karlovci.

Nedavne objave