VLADE DIVAC POZDRAVLJEN APLAUZOM U ČIKAGU

FONDACIJA “ANA I VLADE DIVAC” ODRŽALA DONATORSKO VEČE U ČIKAGU

Vlade Divac svoj uspeh i ulazak u košarkašku kuću slavnih proslavio je i u Čikagu. Humanitarno veče fondacije “Ana I Vlade Divac” održano je sinoć u restoranu “The Dawson“. Vlade Divac  podelio je sa prisutnima radost povodom ulaska u “Naismith Memorial Basketball Hall of Fame“. Na humanitarnoj večeri prikupljeno je 44.000 dolara  za pomoć Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu, za decu roboričare koji su osvojili svetsku medalju u ovoj oblasiti a rade u veoma teškim uslovima, odnosno za renoviranje Tehničke škole.  Ana i Vlade Divac, domaćini večeri, zahvalili su se svim gostima na podršci i što zajedno mogu da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

foto : Fondacija Ana i Vlade Divac

  

VLADE DIVAC POZDRAVLJEN APLAUZOM U ČIKAGU – DONATORSKO VEČE FONDACIJE “ANA I VLADE DIVAC” – VIDEO

Vlade Divac pozdravljen aplauzom u Čikagu - donatorsko veče fondacije Ana i Vlade Divac

Prikupljena sredstva biće upotrebljena za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu koja je drugi dom za 840 učenika. Ova škola je jedna od najvećih u Pčinjskom okrugu na jugu Srbije. Fondacija Ana i Vlade Divac će u narodnom periodu, zahvaljujući donatorima koji su se pridružili humanitarnom timu, prvo renovirati učionice škole koje su u najlošijem stanju.

Akcija se nastavlja sa Košarkaškim klubom Partizan koji je sa svojim igračima uputio apel javnosti za pomoć našim budućim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima.

Svi koji žele da podrže akciju za pomoć mogu da odu na sajt Fondacije https://www.divac.com ili pošalju SMS na 2112.

Cena SMS poruke je 100 dinara sa uključenim PDV-om.

Donatorskoj večeri prisustvovali su ljudi koji podržavaju porodicu Divac i rad fondacije iz sveta biznisa, ljubitelji sporta i naravno oni koji su poreklom iz Srbije i poštuju porodicu Divac.

Među njima su Vladiku Irineja iz Njujorka, Veljko Paunović trener Čikago Fajers-a, najveća donatorka Fondacije Anka Erne, Pol Jovovič koji godinama podržava humanitarne akcije kao i Robert Pavič, ugledni advokat i predstavnici Sakramento Kings-a.

Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom 12 godina od osnivanja prikupila 20 miliona dolara upotrebljenih za pomoć 700.000 najugroženijih ljudi. Do sada je renovirano više od 90 škola, vrtića i sportskih terena i igrališta. Zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije, danas više od 30.000 dece i mladih ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

foto i video: Serbian Television Chicago ,USA

FOTO galeriju pogledajte na OVDE

ANA I VLADE DIVAC U ČIKAGU – DONATORSKO VEČE

Nedavne objave