GRMLJAVINA U ČIKAGU, FUDBAL OKUPIO 12 HILJADA SRBA – SRBIJADA 2019

SRBIJADA, NAJVEĆI SPORTSKI DOGAĐAJ ZA SRBE U AMERICI I KANADI. UNITED SERBS IZ NJU DŽERSIJA OSVOJIO PRVO MESTO U GRUPI “OPEN”

Tri dana je trajao najveći srpski sportski događaj “Srbijada” koji okuplja Srbe iz cele Amerike i Kanade. Ovaj fudbalski turnir poslednjih godina postao je ozbiljan događaj koji ne okuplja samo sportiste i ljubitelje fudbala nego i posetioce  svih uzrasta,  pa se na Srbijadi pored fudbala može naći još neki vid zabave uz muziku, hranu, piće i druženje.

Srbijada 2019 Chicago foto STV

Na ovogodišnjoj Srbijadi učestvovalo je 45 timova starijeg uzrasta i 20 dečijih timova. Pobednik Srbijade u najačoj grupi “Open” je tim “United Serbs – New Jersey” koji je u finalu igrao sam istoimenim timom “United Serbs – Milwaukee”. Pobedu su odneli momci iz Nju Džersija. U drugoj grupi “Over 30” pobedu je odneo na penalima tim “Compass Holding” koji prvi put učestvuje na Srbijadi. Pobedu u grupi od 7 do 9 godina odneo je tim “Hamilton Serbs”.

Najuzbudljivije i najposećenije je bilo poslednjeg dana Srbijade kada se igralo finale. Nakon finala i zaslužene pobede Ujedinjenih Srba iz Nju Džersija održala se predaja pehara a zatim se slavilo do kasno. Domaćin turnira bio je tim “Republika Srpska” a prema proceni organizatora ovaj sportski događaj koji je održao na imanju Srpske Bratske Pomoći u blizini Čikaga za tri dana posetilo je oko 12 hiljada ljudi.

Srbijada 2019 Chicago foto STV

GRMLJAVINA U ČIKAGU, FUDBAL OKUPIO 12 HILJADA SRBA – VIDEO

GRMLJAVINA U ČIKAGU, FUDBAL OKUPIO 12 HILJADA SRBA - SRBIJADA 2019

United Serb New Jersey
United Serbs New Jersey
Srbijada 2019 Chicago foto STV
Compass Holding
Anica Milenkovic

 

 

Foto galeriju možete videti na linku OVDE 

Srbijada 2019 Chicago

 

Nedavne objave