SRPSKO POZORISTE MIRA SREMCEVIC

Srpsko Pozoriste Cikago Mira Sremsevic

Ljubitelji pozorista imali su priliku da u Skokiju pogledaju predstavu “Zvazdana prasina” od Dusana Kovacevica u izvodjenju Srpskog Pozorista Cikago Mira Sremcevic u reziji Igora Obradovica. Ova duhovita komedija izvedena je u prepunim salama na pozorisnoj sceni u Skokiju.

zp-scena

zp-maticar

U traganju za idealnom partnerom, likovi pozorisnog komada, upustaju se u razne kombinacije i lutajuci od realnosti do imaginarnog sveta, uz ruzicasto mastaranje.

zp-mladenci

Prvog dana trazene su karte i po visestrukoj ceni od originalne, jer je par dana unapred najavljeno da su sve karte rasprodate. Nadamo se da ce sledece godine biti jos par repriza.

zp-glumice-i-m

U predstavi su igrali :
Maja Radovanovic, Igor Obradovic, Zorana Vukcevic, Vlatko Zdrale, Sanja Popov, Milan Nikolic, Milan Milosevic, Vesna Zafirovski, Misa Petkovic. Posle predstave STV predstavnik je porazgovarao sa reziserom i sa jos par glumaca. U narednim STV emisijama planiramo da objavimo video zapise i interviue sa glumcima.

  zp-tv-dijana   zp-skokie

zp-okDruzenje sa glumcima je posle predstave nastavljeno u obliznjem restoranu uz salu, smeh i razgovor. Srpsko pozorište “Mira Sremčević” otpocelo je sa radom pocetkom 2005. god.

Mira Sremčević, glumica, reziser i veliki ljubitelj i obožavalac pozorišta, nekadašnji član amaterskih pozorišta iz Beograda je bila glavni pokretac i osnivac.

Gospodja Ankica Ratarac je u osnivanju pozorista bila njennn glavni saradnik.  Predstave “Vlast”, “Pokondirena tikva” ali i “Balkanski kabare bre” (za koji je Mira Sremčević napisala tekst). Mira Sremčević je za sobom ostavila veliki trag u zivotima svih ljudi okupljenih oko pozorista i uz nekoliko brilijantnih uloga i mnogo lepih sećanja kolega i publike zasluzila da  posle njene prerane smrti 5. aprila 2006 godine pozorište dobije i njeno ime. Srpsko pozorište Mira Sremčević sada sačinjava grupa entuzijasta različitih profila i godišta koji svi vredno rade kao volonteri darujuci svoje dragoceno vreme u cilju održanja i širenja srpske kulture i srpskog jezika.

Pogledajte link za intervui sa Marijom Sipovac (iz serije Santa Maria Dela Salute u reziji Zdravka Sotre).

 

foto STV

 

Nedavne objave