TINEJDŽERSKI VELIKI SNOVI MOGU POSTATI STVARNOST

ROMAN KOJI ĆE OHRABRITI DECU DA NE ODUSTAJU OD SPORTA

Roman Silivje Otasević “Olimpijski san”, objavljen uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije u izdanju cacanske Pčelice, namenjen je svim tinejdžerima koji imaju cilj i sanjaju velike snove, ne samo u sportu već i u nauci, umjetnosti, drugarstvu, ljubavi … tinejdžerima koje ni najveće prepreke ne mogu pokolebati.
Izdavač za knjigu u čije korice je spakovan priča o petnaest dana u životu jedne devojčice koja sanja o učešću na Olimpijskim igrama 2020. godine kaže da će svakome ko je pročita biti podstrek da ne odustaje od svojih želja, ambicija i snova. Svakodnevica junakinje sa kojom se može poistovetiti svaki tinejdžer, sve vreme je usmerena samo ka jednoj stvari – poslednjem plivačkom takmičenju u sezoni.
milorad cavic
Milorad Čavić
Svi problemi sa kojima se junakinja susreće – od adolescentskog neslaganja sa roditeljima, do odnosa sa drugarima, sestrom, zaljubljivanjem, bakom, gubljenja torbe sa opremom za plivanje, pa do zatvaranja bazena na kome trenira 11 dana pre poslednjeg takmičenja u sezoni, povezani su i isprepletani sa njenim jedinim ciljem odlaskom u Tokijo na OI.
Nikola Jakšić
Nikola Jakšić

Roman su, kako bi ohrabrili decu da ne odustaju od sporta, i podsetili ih da odricanja vrede upotpunili sportisti čijim se rezultatima divila cela nacija –  bivši vaterpolista Aleksandar Šapić predgovorom knjizi, i plivačica Nađa Higl, čiji je ostvareni san sumiran umesto pogovora.

Olimpijski san Tijana Bogdanovic
Tijana Bogdanovic Olimpijski san
Kako bi motivisali neke nove pobednike, knjigu su podržali i osvajči olimpijskih medalja Davor Štefanek, Tijana Bogdanović, Nikola Jakšić olimpijski vicešampion u plivanju Milorad Čavić, kao i Uroš Tripković – bivši košarkaški reprezentativac i igrač Borca, Partizana, Huventuda, Unikahe, i Fenerbahčea.
nadja-higl olimpijski san
Nadja Higl
Silvijinu prvu knjigu “Plurkini musketari”, najveći žiri, a reč je đacima iz tridesetak beogradskih osnovnih škola, proglasio je za najbolju te godine i dodelio joj “Dositejevo pero”. Drugu knjigu, modernu bajku “Gradić pufnastog sunca”, napisala je u želji da pomogne najmlađima da pobede strah od mraka.
Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice za nesebičan, predan i dugotrajan i stvaralački doprinos u širenju kulture. Od 1999. godine živi u SAD. Pre dolaska u SAD radila je kao novinar.
foto: privatna arhiva
posetite kategoriju Srbi u Americi na linku https://srpskatelevizija.com/category/srbi-u-americi/

Nedavne objave