APEL ZA POMOĆ IRENI CVETKOVIĆ IZ VRANJA

NVO Nacional Realizam iz Smedereva i ekipa sa juga Srbije poziva ljude dobre volje u ime humanosti i plemenitosti da pokažu da svako vreme, može biti vreme dobrote.

APEL ZA POMOĆ IRENI CVETKOVIĆ IZ VRANJA!

Stanija i Blagoje Cvetković ( Irenini roditelji)

ul. Milentije Popovića 1/5  Vranje 17501

kontakt: 017/ 412-616  i  063 /824-77-92

POMAŽIMO JEDNI DRUGIMA! 

Rođena je kao zdrava beba, ali zbog nemarnosti lekara odmah po rođenju postala je doživotni invalid. Godine svog detinjstva provela je sa majkom na Banjici i u Tiršovoj. Majka Stanija sa Irenom provodi dvadesetčetiri sata dnevno i jedino ona sme da je hrani.

Irena koja boluje od spastične cerebralne paralize, pored toga što ne može da govori, kreće i da koristi ruke, uspela je da ovaj nedostatak nadoknadi upotrebom nožnih prstiju, pa jedino tako koristi tablet i daljnski upravljač koji su joj jedina zanimacija.

Stanija naglašava da nema samo njena ćerka ovaj problem, da je više desetina takvih slučajeva u Srbiji, a roditelji se na sve načine bore za život svoje dece:
“Biti roditelj deteta s posebnim potrebama je samo po sebi teško, ali biti roditelj takvog deteta u Srbiji – to je već strašno. Svi smo svesni surove stvarnosti koju sa sobom nosi dijagnoza kao što je cerebralna paraliza, ali za i najmanji boljitak i pomak mog deteta boriću se do poslednjeg daha! U zgradi u kojoj stanujemo nema lifta, pa sam svakodnevno prinuđena da na stepeništu nosim na svoja nejaka leđa Irenu da malo barem udahne svež vazduh jer joj srce slabo, koči se i često ima gušenje. Ne znam šta će biti sa njom kada me ne bude više bilo – kroz suze i očaj priča majka Stanija”

Irenina želja je da dobije invalidska kolica sa elektromotorom kako bi majci olakšala teret.

IRENA CVETKOVIĆ apel za pomoc

foto: provatna arhiva

Nedavne objave