СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА ПРЕДСТАВЉА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ ИЗ СРБИЈЕ

МАЈА ШИПОВАЦ У ТВ СЕРИЈИ ЗДРАВКА ШОТРЕ “САНТА МАРИЈА ДЕЛА САЛУТЕ”   НАЈАНГАЖОВАНИЈА МЛАДА ГЛУМИЦА У СРБИЈИ

Већ само прво појављивање у ТВ серији “Надреална телевизија”, која  се приказивала са великим успехом на београдској Првој ТВ, пре две године, показала је да млада глумица Маја Шиповац  поседује велики таленат. У ТВ серији, коју је осмислио, написао и режирао отац сарајевских надреалиста, Ненад Јанковић, позннат као др Неле Карајлић, а стекао славу и као писац бестселера “Фајронт у Сарајеву”, није се ни једног трена двоумио када је требало да додели веома захтевну улогу младој Маји, рођена у Сарајеву пре двадесет и пет година.

stv usa
МАЈА ШИПОВАЦ

– Већ на првом пробном снимању видео сам да је Маја веома талентована. Плашио сам се како ће се уклопиту у ову хумористичку ТВ серију, али сам видео касније током снимања да је веома талентована, има харизму, препознатљив лик и глуму. Шта да кажем, са Мајом сам имао пун погодак и верујем  да ће имати успешну каријејру – рекао нам је по завршетку снимања ТВ серије “Надреална ТВ”, Ненад Јанковић..

SRPSKA TELEVIZIJA
МАЈА ШИПОВАЦ

– Серија је била веома гледана и много ми је помогла на почетку каријере. Велику захвалност дугујем др Нелету Карајлићу јер је веровао у мене – причала нам је Маја по завршетку серије.

СРПСКА ТЕЛЕВИЗИЈА
МАЈА ШИПОВАЦ И АЉОША ВУЧКОВИЋ

Да је Неле био у праву показало се касније када је Маја Шиповац заиграала у веома популарној  ТВ серији Драгослава  Лазића “Звездара”.

– Морам признати имала сам мало и среће. Пре мене у у првој сезони у серији улогу Вере  је играла Мирка Васиљевић. Али пошто је Мирка била у благословеном стању, није могла глумити, то су мене  ангажовали у другој сезони. Била сам веома узбуђене и почаствована јер сам играла са највећим српским глумцима, Горицом Поповић, Браниславом Лечићем, Весном Чипчић, Аљошом Вучковићем, као гост из Хрватске  у серији је играо Франо Ласић. Продуцент серије је била Анита Лазић Тодоровић, иначе кћерка из брака Драгослава Лазића и Снежане Савић – испричала нам летос Маја.

maja-i-anita-lazictodorovic-1
МАЈА ШИПОВАЦ И АНИТА ЛАЗИЋ ТОДОРОВИЋ

Ову све ангажованију и траженију младу глумицу видели смо и у ТВ серији “Синђелићи” у којој је играла учитељицу, па у кратком ТВ филму о насиљу Николе Љуце “Посматрачи”, који је приказан на Радио телевизији Србије (РТС).

maja-i-branislav-lecic-1
МАЈА ШИПОВАЦ И БРАНИСЛАВ ЛЕЧИЋ

– Играм у још једној ТВ серији, чије је премијерно приказивање прве епизоде било на РТС 23.  септембра,  а још увек траје. То је ТВ серија “Убице мога оца”, који је режирао Предраг Гага Антонијевић. Ја играм секретарицу Катарину .У филму  пева Халид Бешлић! Кад ми је режисер рекао да нам у филму треба да неко запева ја сам им рекла, па ја имам кума, може ли он да пева! Ко је он, питали су ме. Кад сам им рекла Халид Бешлић, сви су били одушевљени. У ТВ серији играју, Вук Костић, Катарина Радивојевић, Нина Јанковић, Тихомир Станић, Горан Кичић, Небојша Глоговац и други   – испричала нам је недавно Маја пред одлазак на снимању ТВ серије “Санта Марија деле салуте”, коју  режира доајен српског и југословенског филма и ТВ, познати Здравко Шотра.

– У филму глумим Бранку, најбољу другарицу Ленке о чијој је лепоти и љубави је певао један од најпознатијих српских песника Лаза Костић и по чијој се песми “Санта Марија делa салуте” се снима ТВ серија. Мислим да је ово до сада мени најдража и најзахтевнија  улога. Снимали смо на разним местима по Србији (Суботица, Нови Сад, Вршац, Италија …) Војин Ћерковић игра улогу Лазе Костиће а Тамара Алексић Ленку Дунђерски. У серији, која ће се емитовати следеће године играју велика имена српског глумишта: Дејан Луткић, Небојша Дугалић, Нела Михајловић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Слобода Мићаловић, Наташа Нинковић и други  Снимање је било  веома напорно, али, пресрећна сам јер играм у серији која ће се гледати без даха – са осмехом на лицу казује нам Маја Шиповац , коју смо срели недавно у Београду по завршетку снимања ТВ серије “Санта Марија дела салуте”

maja-7-1

Младу глумицу ускоро очекује још јејдан глумачки изазов. Сарајевски режисер Јасмин Дураковић, познат по серији “Виза за будућност” има у плану снимање филма “Оријент експрес”. Једну од главних улога требало би да повери Маји Шиповац.

текст и фотографије за СТВ Зоран Јакшић

посетите категорију шоу бизнис на линку https://srpskatelevizija.com/category/sou-biznis/

Nedavne objave