RENATO HERC NOVI ALBUM

PRODUKCIJA GRAMOFONSKIH PLOČA RADIO TELEVIZIJE SRBIJE SE VRAĆA NA VELIKA VRATA – RENATO HENC

img_7308_resize

Renato Henc, pop-pevač i kompozitor, koji je afirmaciju stekao tekmičiće se u muzičkom šouu “Zvezde Granda”, konačno je sa velikim zadovoljstvom proslavio izlazak svog novog albuma “Beskonačna sreća”. Sjajna atmosfera na beogradskom splavu “Na vodi kafana” uz prisustvo brojnih kolega i prijatelja bila je prilika za dobro raspoloženje i provod.

U poslednje vreme najveća izdavačka kuća u Srbiji, Produkcija gramofonskih ploča Radio televizije Srbije (PGP RTS), koja u svojoj bogatoj muzičkoj riznici ima preko 200.000 fonograma, posle godina tavorenja, je u velikom naletu.

U godini jubleja, kada slavi 65. godišnjicu od izlaska prvog nosača zvuka, nedavno je PGP izdao vredan album pop-pevačice Irene Blagojević, pod nazivom “Blistavi grad”, a pre neki dan pojavio se CDmladog i perspektivnog pop-pevača Renara Henca “Beskonačna sreća”. Promocija je održana u Beogradu na savskom splavu”Na reci kafana”.

Produkcija gramofonskih ploča je najveća riznica muzičke kulture Srbije i s pravom nas smatraju za najbolju izdavačku kuću na Balkanu. Ovoj velikoj porodici se nedavno pridružio i mladi i veoma talentovan pevač, Renato Henc, kojem želim dobrodošlicu.

Prisutnima se najpre obratio odgovorni urednik Marko Milutinović

Sa albumom “Beskonačna sreća”, siguran sam, da je Renato Henc beskonačno srećan jer je konačno došao u pravu izdavačku kuću u kojoj će, nadam se, ostati dugo.

Na početku promocije uz pratnju kamernog orkestra “Lirika”, sastavljenog od profesora Muzičke škole “Stevan Mokranjac” iz Požarevca, Renato je najpre otpevao pesmu sa novog CD-a, pod nazivom “Svejedno je”.

Zatim, je uz “Latino trio”, izveo hit-pesmu muzičko-bračnog tandema Jasmine i Milenka Jakšića “Sve se osim tuge deli”.

img_7335_resizeProgram su upotpunili svojim nastupima glumac Milenko Pavlov, pa, bariton Narodnog pozorišta iz Beograda Aleksandar Manevski, koji je otpevao nekoliko romansi.

Muzički urednik PGP::RTS, Mikica Antonić, na mobu slavljenika, se posle izvesnog vremena vratio na muzičku scenu i sa nekoliko pesma oduševio sve prisutne.

Renato se tokom nastupa zahvalio na nesebičnoj podršci, direktoru PGP RTS, Radmilu Cvijoviću Laletu, pa, odgovornom uredniku Marku Milutinoviću, muzičkom uredniku Mikici Antoniću.

Pohvale je uputio i javnom servisu RTS, RTV Pink, TV Kopernikus, produkciji “Kruna”, “Telegrafu”…

Promociji je prisustvovalo oko 250 gostiju, među njima su bile i brojne poznnate ličnosti iz muzičkog i šou biznisa, kao što su, Oliver Mandić, Jellena, Zorana Pavić, Milica Krsmanović, Svetlana Koprivica,”Kao kao bend” i mnogi drugi.

 Za dobro raspoloženje pobrinuo se, uz vrhunsko iće i piće, Hotel “Đerdap” iz Kladova, koji Renatovu karijeru prati već osam godina.

Uz odlično vino “Duše Dunava” uživanje je bio potpuno.

Prijatelji PM patrol i Patrol-group prezentovaće sam događaj, promociju, na društenoj mreži zvanične stranice www.renatohenc.com.

Na novom albumu nalaze se ukupno deset pesama, sedam novih, dve bonus pesme i jedna obrada “Voleo sam, volela si”, koju jedeceniju ranije otpevao pevač Ljubiša Stojanović Luis.

Renato je najavio novi spot za pesmu “Žena varljiva”, koji će premijerno biti prikazan na youtube kanalu. Uz to, zahvalio se i producentu spota kafane“Jedro” na Srebrnom jezeru, kod Velikog Gradišta

Foto STV

Nedavne objave