BASKET TRI NA TRI – SRBIJA PRVAK SVETA

СРБИ БОЉИ ОД АМЕРИКАНАЦА

После Грчке, пре четири године, када је репрезентација Србије у баскету 3 на 3 била најбоља на свету и Русије, када смо били вицешампиони, наше екипа у кинеском Гвангжуу је поново, по други пут, постала светски првак победивши најбољу селекцију Сједињених Америчких Држава са 21:16! Победоносни кош је постигао најбољи појединац српске репрезентације Душан Домовић Булут, који је проглашен за најбољег играча (МПВ) шампионата. Поред њега екипу су сачињавали још: Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић. Сви они живе у Новом Саду.

До шампионског трона Србија је дошла победивши редом, најпре Катар (21:16), који је бранио титулу, затим, Русију (21:14), Италију (16:13), Нови Зеланд (20:17) и као прваци групе у четвртфиналу Холандију са убедљивих 21:10. Полуфинале је било веома узбудљиво, ипак, савладана је Шпанија са 17:13. Финале је донело неизвезну борбу под кошевима. Србима су се супроставили Американци, веома талентовани кошаркаши, које су многи стручњаци проглашавали за будуће светске шампуионе. Ипак то се на нашу срећу није десило. Талентована и квалитетна екипа Србије била је боља савладавши екипу Сједињених Америчких Држава са 21.16 и тако по други пут освојила титулу светског шампиона доказавши да у овом спорту немју премца на планети.

Ко су светски шампиони?

Марко Савић се бави спортом од малих ногу, играо је за поједине клубове кошарку, али због неких лоших потеза од стране тренера посветио се стритболу (улична кошарка). Марко Ждеро је почео да игра кошарку са десет година, али је баскет заволео касније и остао му веран до данашњих дана. Сличну спортску биографију имају и остала двојица, Дејан Мајсторовић и Душан Домовић Булут. Поред баскета, да би одржали добру форму, њих двојица и Марко Ждеро играју “нормалну” кошарку за КК “Академик” из Србобрана.

  Foto STV

Nedavne objave