“TESLA CITY” U BEOGRADU

TESLA GRAD DOO NOVA ČLANICA BK GRUPE RADI NA PROJEKTU VREDNOM 4 MILIJARDE EVRA

Kompanija “Tesla Grad BK” kao nova članica BK Grupe osnovana je u cilju što efikasnije realizacije mnogofunkcionalnog projekta “Tesla City” vrednog 4 milijarde evra. Iskustvo  BK Grupe u izgradnji sličnih projekata je veliko a rok za izgradnju Tesla City -ja 5 godina. Izgradnja Tesla Grada u Srbiji predstavlja veliko zadovoljstvo za renomiranu francusku kompaniju „Valode&Pistre“ koja je napravila projekat. Kompanija BK Grupa predložila je idejno rešenje projekta i  predstavila projekat Skupštini grada i gradonačelniku Siniši Malom. Pored Beograda na Vodi Tesla Grad će biti još jedan strateški projekat koji je Beogradu potvrditi liderstvo u regionu.

foto3

Projekat Tesla City obezbediće desetine hiljada novih radnih mesta iz oblasti građevinarstva, proizvodnje, transporta i drugih. Inrteresovanje stranih kompanija za projekat Tesla City je veliko a u planu je osnivanje konzorcijuma za kompanije iz Ljubljane, Zagreba, Skoplja i drugih gradova iz regiona kako bi i one učestvovale u projektu.

foto2

Jedna od najstarijih i prvih privatnih kompanija u bivšoj Jugoslaviji, čiji su osnivači Braća Karić, koja iza sebe ima više miliona kvadratnih metara izgrađenih i radi na projektima u osam država bivšeg Sovjetskog Saveza će biti glavni izvođači projetka. BK kompanija je jedna od najvećih u Evropi po izgradnji mega projekata sa koncepcijom “grad u gradu”.

 

Foto: Tesla Grad BK doo

 

 

Nedavne objave