ODRŽAN ŠESTI SRPSKI FILMSKI FESTIVAL U ČIKAGU – 2018

DOMAĆA FILMSKA OSTVARENJA PRIKAZANA U ČIKAGU NA SRPKOM FILMSKOM FESTIVALU

Srpski Filmfest u Čikagu otpočeo je projekcijom dokumentarnog filma “Dragutin Matić  oko sokolovo“. Ovogodišnji filmfest propraćen je i postavkom izložbe “Tamo Daleko 1918-2018” a posvećen je stogodišnjici Velikog rata i srpsko – američkog prijateljstva .

srpski filmski festival Cikago serbian filmfest

Svečano je otvoren nakon prve projekcije a otvorili su ga osnivač i direkotor Srpskog filmfest-a u Čikagu Slavica Petrović i gosti: reditelj kultnih filmova Slobodan Šijan, glumac i predstavnik Ministarstva Kulture RS Tihomir Arsić, konzul žeran Dejan Radulović, producenti Miodrag Miljković i Dušan Miljković i protođakon Jovan Aničić.

Prve večeri nakon svečanog otvaranja premijerno je prikazan i film “Južni Vetar” a zbog velikog interesovanja projekcija je održana još dva puta tokom 3 dana festivala. Interesovanje je bilo veliko i za filmove : “Ko to tamo peva” koji je prikazan u novom digitalizovanom formatu, “Patuljci“, “Meso“, “Otovrenih očiju” i “Mali film o veliko Mileni.”

Pres konferencija povodom ovogodišnjeg Srpskog Filmfesta u Čikagu održana je u prijatnoj atmosferi restorana Stefan Gril a konferencji su prisustvovali gosti festivala i predstavnici medija iz Čikaga.


Chicago Serbian Filmfest 2018 – utisci sa fesivala – VIDEO

Chicago Serbian Filmfest 2018 - utisci sa fesivala

više fotograrfija možete videti na linku OVDE

Nedavne objave