VOJVODINA ŠAMPION 11 PUT U NIZU

OKONČANO MUŠKO RUKOMETNO PRVENSTVO SRBIJE

Drugom finalnom utakmicom Plejofa Vojvodina pobedom i u revanšu nad ekipom Metaloplastike Elihir  u Šapcu potvrdila dominaciju u srpskom rukometu i 11 put uzastopce postala prvak države.Vojvodina je stari novi šampion Srbije. Posle ubedljive pobede u prvom meču finala,Novosadjani su se namučili u revanšu ali i pored svega pokazalu svoj kvalitet,svoju nadmoć i dokazali da su najbolji tim u državi i superiorno došli do titule šampiona.

Vojvodina je osvojila prvenstvo bez ijednog poraza ,pošto je u finalu savladala Metaloplastiku Elihir u pobedama (2:0),posle ubedljive pobede u prvom meču na svome parketu u dvorani Slana Bara 38:23 i pobede u revanšu u Šapcu 29:27.

Dobro popunjena sportska dvorana Zorka u Šapcu i preko 2500 posetilaca, videlo je u toj drugoj na kraju se ispostavilo i odlučujućoj utakmici finalne serije vrlo dobar i uzbudljiv rukomet i sjajnu rukometnu predstavu u režiji igrača  obe ekipeb ove završne utakmice prvenstva Srbije

Duel je bio neizvestan gotovo od prvog do poslednheg minuta.Novosadjani su su prvi došli do prednosti 2:0 ali su domaći uzvratili i uspostavili rezultatsku ravnotežu na terenu.

Oba tima su se tokom prog dela utakmice smenjivalu u vodjstvu ali to u nijednom momentu nije bilo veće od dva gola razlike za jednu od ekipa.

Oštrija i snažnija igra vidjena na parketu uz odličnu kontrolu iste od autoritativnog  i vrlo objektivnog sudiskog para Kovač-Miliavljević  je više odgovaralo nivosadjanima koji su lakše dolazili di prilika za golove najviše zahvaljujući odličnom Vukašinu Vorkapiću i raspoloženom golmanu Lučinu.

Igrali se egal, ekipe su se smenjivale u vodjstvu bez kako je rečeno osetnije prednosti bilo koje ekipe i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 14:14.

Drugo poluvreme je mnogo bolje otvorila dimaća ekipa napravivši seriju od 5:0 za vodjstvo od 19:14.Tada je četiri gola postigao Mateja Dudić,ali se izabranici trenera Rojevića nisu tek tako predali.

Naprotiv postepeno su sustizali prednost domaćinaa i u 47 minutu već preokreću rezultat i vode 22:21, a najzaslužniji za taj preokret je bio Petar Djordjić koji je preuzeo odgovornost u tim momentima utakmice  bio nerešiva enigma za odbranu Metaloplastike

Usledio  je neizvestan finiš u kojem je ekipa Vojvodine još jednom pokazala iskustvo igranja ovakvih utakmica koje se pokazalo itekako bitnim za ovaj meč.

Vijvodina je imala vodjstvo do pred sam kraj, domaćin je pokušao da dodje do izjednačenja ali su novosadjani sve te pritiske izdržali i na kraju slavilin sa 29:27,za kraj ove finalne serije ,pobedu i osvajanje nove titule šampiona Srbije za sezobu 2023/2024  11 u nizu.

Najefasniji u pobedničkom timu je bio Petar Djordjić sa deset golova, dok je Vukašin Vorkapić dao sedam.U ekipi Metaloplastike Elihir najprecizniji su bili Vojisav Brajević i Mateja Dodić sa po osam golova .

Za MVP igrača finala proglašen je Boris Pahovski iz pobedničke ekipe Vojvodine .

Po završetku utakmice usledila je svečana cereminija dodele pojedinačnih medalja,priznanja i trofeja

Pehar Super rukometne lige koji ostaje u trajnom vlasništvu kluba kapitenu Vojvodine Miljanu Vukovlaku uručio je Dejan Milenković direktor takmičenja.

Prelazni pehar namenjen šampionu Srbije za proteklu sezonu kapitenu novosadjana uručila je Milena Delić Predsednik Rukometnog saveza Srbije .

Druga odlučujuća i poslednja utakmica Finala Plejofa Rukometne lige Srbije za sezonu 2023/2024

 

Metaloplastika Elihir- Vojvodina

27:29  ( 14 :14)

 

Igrano u dvorani Zorka u Šapcu.Gledalaca 2500.Sudije Goran Kovač iz Kosovske Mitrovice i  Predrag Milosavljević iz Zvečana.Sedmerci: Metaliplastika 9(8),Vojvodina 5(2).Isključenja: Metaloplastika 10, Vojvodina 12 minuta.

Metaloplastika:

Pavković,Dodić8,Alilović,Mirković,F.Milovanović,I.Milovanović,Gavašelišvili,Arsić,Damjanović,Pavlović 2,Brajović 8,Jovanović 4,Papović,Petrović 1,Simić 2 i Dakić 2.

Vojvodina:

Lučin,Vorkapić 7,Vukovljak,Aidi,Ratković 4,Trnavac,Milenković 1,Sunajko 2,Pušica 1,Tomić,Djordjić 10,Golubović,Puhovski 3 i Nikolić.

 

Za STV USA

Autor Rajko Delibašić

Foto  RSS

Nedavne objave