ČETVRTA DUPLA KRUNA CRVENE ZVEZDE

U Loznici na novom stadionu odigrano finale fudbalskog kupa Srbije,

Crvena zvezda –Vojvodina    2:1 (1:0)

Prvi put finale fudbalsjog kupa igrano u Loznici na novom  stadionu Lagator pred prepunim auditorijumom.Odlična fudbalska predstava u režiji igrača finalista i zaslužena pobeda Crvene zvezde,koja je osvajanjem pehara ostvarila četvrtu duplu krunu u nizu  i došla do  28 pehara pobednika kupa.

Ovogodušnja završnica tj finale fudbalskog kupa Srbije igrano je sinoć u Loznici u sjajnom ambijentu prepunog novog stadiona Lagator.

Igrači finalista fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine su  prikazali odličnu partiju na zadovoljstvo svih prisutnih i u potpunosti opravdali ulogu timova koji su došli do kraja  najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Crvena zvezda je trijumfom u  finalu došla do 28 pehara namenjenog pobedniku kupa.Ujedno je to i četvrta uzastopna dupla kruna kojom je ova generacija fudbalera Crvene zvezde predvodjena strategom Vladanom Milojevućem ispisala novu istoriju nekadašnjeg svetskog i evropskog šampiona.

Novom duplom krunom beogradski crveno beli su pokazalu da su kao klub već duže vreme neprikosnoveni na ovom srpskom prostoru,ali je naše mišljenja da se sa stanovišta kvaliteta i poredjenja sa evropskim ekipama ovaj tim mora kadrovski ojačati kako bi i u Evropi  Crvena zvezda u narednom periodu  imala značajniji uspeh.

I jedan i drugi protivnik u finalu su nastupili manje više u najboljim postavama jer je ulog ipak bio pehar pobednika kupa.I sam početak je nagovestio otvorenu i bespoštednu borbu na stadionu u kome su polovično bile zastupljene pristalice oba kluba obzirom i da su karte za finale deljene po principu 50:50.

Novosadjani su krenuli malo agresivnije pa se prvo uzbudjenje desilo u 3 minuti  pred golom Crvene zvezde kada se Ivanović u situaciji 1 na 1 našao pred golom Glazera ali je golman Zvezde bio priseban i odbranio ovaj udarac.

U 7 minutu Bukari je u izglednoj situaciji šutirao preko gola da bi u 12 minuti isti igrač u sličnoj poziciji šutirao pored gola

U 23 minuti Hvang je raspalio po lopti ali je njegov neugodni udarac golman Carević uspeo da odbrani.U 35 minuti napadač Vojvodine Ivanović se  posle duplog pasa sa Zukićem našao sam ispred Glazera ali je sa sedam -osam metara šutirao tik pored stative .

U 37 minutu vodjstvo Crvene zvezde od 1:0. Posle centatšuta Hvanga Endiaje glavom u šesnaestercu vraća loptu do Ivanića koji koristi slabu postavku odbrane novosadjana i iz okreta pored Crnoglavca i iznenadjenog golmana Carevića šalje loptu u mrežu i dovodi svoj tim u vodjstvo.

40 minut, Endiaje posle lepe akcije i na dodavanje Rodića postiže gol ali isti biva poništen iz najmanje po nama sumnjive odluke iz var sobe.

45+3 Serijeva bomba sa 20 metara je okrznula prečku gola Glazera i otišla u gol aut.

U 58 minuti Savićević je dobro šutirao ali je Glazer bio na pravom mestu.

61 minuta ,drugi poništeni gol Endiajea opet  zbog ofsajda.

63 minut Hvang je izvanredno izveo slobodnjak ali je Carević loptu uspeo da izboksuje .

U 66 minuti Zvezda je povećala prednost na 2;0.Hvang je po običaju izvanredno izveo prekid, ubacio loptu na 6-7 metara od gola a istu je u skoku glavom dočekao Spajić i šutirao u suprotni  ugao nemoćnog Carevića za dupliranje vodjstva i veliku prednost Zvezde u finalnom meču.

79 minut ,odlična prilika za Radulovića ,ali on sa desetak metara šutira preko gola Glazera.

U 90 minuti dobru priliku za novosadjane nije iskoristio Ivanović jer je njegov udarac i povoljnu priliku Dragović izblokirao.

90+ 7 gol Vojvodine za smanjenje vodjstva Crvene zvezde na 1:2.

Kada su već svi mislilii da će se utakmica završiti sa do tada postignuta  dva gola za beogradjane u smiraj meča posle dobre akcije novosadjana lopta iskosa sa leve strane dolazi do Vukanovića koji izvanrednim udarcem šalje loptu u levi gornji ugao nemoćnog Glazera i postavlja konačan rezultat ovog finala 2:1 za Crvenu zvezdu.

Bio je to kraj ovogodišnjeg finala i pobeda Crvene zvezde za krunu još jedne uspešne sezone i osvojena dva pehara titule šampiona i pobednika kupa sa sezonu 2923/2924 ,

Posle završetka utakmice usledila je ceremonija dodele medalja finalistima i pehara pobedniku koji je primio kapiten beogradskog tima Aleksabdar Dragović.

Nakon toga je započelo zajedničko slavlje igrača stručnog štaba i navijača crveno belih kojih je bilo oko 4000 na tribinama novog stadiona Lagator u Loznici.

Dok je još trajalo slavlje igrača crveno belih treneri oba kluba su za medije dali svoje vidjenje i prve utiske sa ove finalne utakmice .

Božidar Bandović strateg  Vojvodine nije uspeo da u svome prvom pokušaju  kao trener osvoji kup Srbije:

“Čestitam Zvezdi na osvojenom kupu.Vidjena je odlična utakmica u sjajnom ambijentu i na izvanrednom stadionu.Mi.smo napravili veliki uspeh samim ulaskom u finale.Jako smo želeli pobedu.Imali smo nekoliko dobrih situacija u prvom poluvremenu da postignemi gol ali  nismo uspeli, uz konststaciju da je i protivnik takodje propustio neke prilike.I posle 2:0 za suparnika  napadali smo i napravili neke izmene da bi bili ofanzivniji.Zaslužili smo gol i ranije pre ovog kojeg smo postigli.Generalno mogu da budem zadovoljan igrom moje ekipe jer smo se borili tokom celog meča u nadi da možemo preokrenuti rezultat i makar izboriti produžetke.Moram reći da je ova ekipa odlična podloga za budućnost i verujem da ćemo iduće godine biti još bolji i u prrvenstvu i u kupu gde očekujem da opet dodjemo do finala.

Posebno bih pored igrača pohvalio i naše navijače koji su došli u velikom broju i zdušno nas bodrili i bili naša velika pokretačka snaga sto me takodje posebno raduje da se sve više veruje u nas i mi ćeno nastojati da im se u narednom periodu odužimo eto kroz prva iskušenja na evro sceni čiji ćemo akteri biti već od leta”

rekao je Bandović koji je svojim dolaskom od prolećneg dela sezone u Vojovodini prosto preporodio ekipu u svim segmentima i uspeo  da istu uvede u prvenstvu medju ekipama koje su izborile evropske vize tj kvalifikacije u istim.

Vladan Milojević koji je od starta prolećneg dela prvenstva ponovo na kormilu Crvene zvezde  došao je do prvog pehara u Kupu Srbjje  kao šef struke što ga je posebno obradovalo.

“Lepo je kada pobedite i osvojite duplu krunu.Hvala igračima na ovom,imali su veliku želju da mi podare kup.Ovaj trofej mi je nedostajao i hvala im mnogo na tome.Odigrali smo tešku utakmicu.Već smo osvojili jedan trofej a igrali smo protiv kvalitetnog rivala kojem je ovo na neki način bio meč sezone,jer je Vojvodina pobedom imala priliku da izbori kvalifikacije za ligu Evrope i obezbedi najmanje ligu konferencije.Došli smo spremni da damo sve od sebe da bi dobili meč.Čestitam igračima na četvrtoj duploj kruni i jako sam srećan zbog toga.Čestitke i hvala na podršci porodici i Crvenoj zvezdi”.

Milojević je bio impresioniran stadionom Lagator.

“Pričali su mi prijatelji o ovom objektu.Reći ću svaka čast .Mnogo lep stadion.Čestitke FSS i državi jer ovo ne bi moglo da se uradi bez nje.Voleo bih da se što više koristi u budućnosti jer je neverovatan ambijent i bilo je uživanje igrati na njemu.Mogli smo da vidimo lepu igru oba suparnika,golove,poništene golove i greške koje dolaze zbog važnosti same utakmice.Ovakvi objekti mogu samo da koriste za boljitak srpskog fudbala”

rekao je na kraju obraćanja trener pobednika kupa i novog- starog šampiona Srbije Crvene zvezde Vladan Milojević.

 

Finale fudbalskog kupa Srbije za sezonu 2023/2024.

CRVENA ZVEZDAC-VOJVODINA    2:1  (1:0)

Stadion Lagator u Loznici Gledalaca 8000.Sudija Milan Ilić iz Ćuprije.Pomoćnici Akeksandar Marjanović i Marko Djuričić.

Strelci Ivanić u 37 min.1:0, Spajić u 66 min.2:0 i Vukanović u 90+7 2:1.Žuti kartoni Stamenić Crvena zvezda ,Crnomarković i Korać Vojvodina.

Crvena zvezda :

Glazer,Mijailović,Spajić,Dragović,Rodić,Stamenić (od 74 min.Katai),Hvang (od 90 min.Mimović),Bukari (od 74 min.Kanga),Ivanić (od 90+5,Šljivić),Olajnika,Endiaje ( od 90 min.Knežević).

Vojvodina :

Carević,Lazarević (od 78 min.Kembel ),Crnomarković,Korać,Djordjević,Zukić (od 88 min.Nikolić),Petrović,Seri,Savićević (id 65 min.Radulović ),Vukanović i Ivanović.

 

Za STV USA ČIKAGO

Rajko Delibašić

Foto Aleksandar Peković

 

Nedavne objave