TURNIR SRBIJADA ZAVERŠEN POBEDOM TIMA REPUBLIKE SRPSKE IZ ČIKAGA

TRODNEVNI FUDBALSKI TURNIR “SRBIJADA” OKUPIO SRBE IZ CELE AMERIKE

Svake godine za “Labor Day” vikend održava se Srbijada, najveći sportski događaj Severne Amerike koji poseti nekoliko hiljada ljudi. Ovogodišnja Srbijada održana je u Čikagu a pobednici u Open grupi bio je tim FK Republike Srpske iz Čikaga koji su odbranili prošlogodišnju titulu. Drugo mesto osvojio je SSK Karađorđe iz Klivlenda. Pobednik grupe Over 30 bio je tim United Serbians iz Milvokija, u grupi Over 40 pobedu je odnela Indiana United i u grupi Over 50 prvo mesto zauzela je Republika Srpska iz Hamiltona. Slavilo se do kasno u noć na imanju Srpske Bratske Pomoći gde se održao turnir.

 

Domaćin ovogodišnje Srbijade bio je FK Morava koji su se pobrinuli da sve protekne u najbojem redu. Timovi iz cele Amerike počeli su da pristižu u Čikago još u petak a utakmice su se igrale tokom vikenda sa finalnom utakmicom u nedelju kada se bilo i najviše posetilaca i navijača.

Mnoštvo raznolikog sadržaja za odrasle, decu i omladinu upotpunilo je užitak posetilaca na Srbijadi. Pored domaće hrane i pića u ponudi je bilo i raznih poslastica, muzike, igara za decu, suvenira, dresova, kačketa i majci.

Turnir Srbijada godinama unazad okuplja ne samo one koji se fudbalom bave iz hobija ili razonode več i profesionalne bivše i sadašnje fudbalere srpskog porekla koji žive u Americi i Kanadi koji iza sebe imaju zavidne karijere po svetskim klubovima a i dosta osvojenih titula. Među njima je i golmanski trener i golman Indiana United Aleksandar Sarić koji sreo na Srbijadi mnoge golmane koje je lično trenirao kao i druge polaznike B1 škole. Jedan od njegovih učenika je i Đorđe Petrović, takođe polaznik B1 škole, bivši golman Čukaričkog koji je nedavno potpisao ugovor sa Čelzijem u vrednosti od oko 18 miliona dolara i postao najskuplji srpski golman.

Aleksandra Sarić

Generalni Sponzor Srbijade bio je Compass Holding iz Wollowbrook-a, a iz Srbije, kao dijamantski sponzor, bila je kompanija MTEL koja je predstavila svoju ponudu paketa i TV kanala za dijasporu. Prisutni su mogli i da učestvuju u MTEL nagradnoj igri i osvoje vredne nagrade a za decu je bio organizovan  i stoni fudbal.

Nastup lokalnih čikaških muzičara i bendova pravio je odličnu atmosferu ispod šatora gde su se okupile sve generacije Srba iz raznih američkih gradova.

SRBIJADA 2023 DRONE VIDEO

Srbijada 2023 Chicago

FOTO GALERIJA 

Autor : STV

Foto-video: Sasa Lukic Serbian Television USA

Nedavne objave