SPOT “VESELI SE SRPSKI RODE” PREMIJERNO PRIKAZAN NA PROSLAVI ŠKOLE SVETI SAVA

Danas je odrzana proslava skole Sveti Sava u svecanoj sali na 5701 N Redwood Dr. u Čikagu . Na samom pocetku svecanosti, presednica Serbian American Student Organization SASO Katarina Ristić je najavila premijerno prikazivanje muzickog video spota. To je projakat koji je trajao 8 mjeseci a sniman je na prostorima cele Amerike. Cilj samog projekta je da se prikaze znacaj nase crkve u odrzavanju srpske tradicije u dijaspori.
Zadatak mladih Srba u Americi je da tu tradiciju prenose na buduca pokoljenja tako sto ce ostati vezani za nasu crkvu ma gde bili. Video prikazuje samo neke od nasih prelepih svetinja sirom Amerike i uliva jedan divan osjecaj pripadnosti jednom velikom narodu. U izradi videa su koristeni sertifikovani dron piloti i najsavremenija tehnika za snimanje i produkciju.
Sam video je podrzao i njegova svetost Vladika Longin koji je sa svojim svestenstvom i ucestvoao u pojedinim scenama. Tu su bili i clanovi Srspkog pozorista u Cikagu, folklorne grupe OKO Sokolovo i Srpske Studentske Organizacije. Snimanje su pomogli clanovi SASU i Buffalo NY, Akron OH, Chicago IL , Phoenix AZ i San Diego CA.  Producent je Dejan Stamenkovic i Dreams Production , izvodjac pjesme poznata Danica Crnogorcevic.
Idejni tvorci i finansijeri projekta je uprava SASO organizacije.
Prisutni su izrazili zadovoljstvo velikim aplauzom nakon premojernog prikazivanja.
Katarina je pozvala sve prisutne student skole Sveti Sava da se uclane u SASO putem web stranice
www.thesaso.org i da pridruze buducim projektima koji ce pokazati da su Srbi deo ove drzave i da samim tim uticu na skolski program.
tekst, video, foto : SASO organizacija

Nedavne objave