TASTE OF SERBIA, DA SE NE ZABORAVI TRADICIJA

SRPSKI FESTIVAL TASTE OF SERBIA ODRŽAVA SE SKORO 20 GODINA NA IMANJU CRKVE SVETOG VASILIJA U LEJK FORESTU

Festival Taste of Serbia i ove godine okupio je parohijane, goste, prijatelje i generacije raznih uzrasta na imanju crkve Svetog Vasilija u Lejk Forestu. Ovaj fetival traje više od 20 godina a održava se svake godine za “Labor Day” vikend početkom septembra. Tradicionalno, na meniju su srpska jela i pića, kulturno umetnički program, izložbe i razne vrste zabave.

Festival posećuje dosta potomaka stare srpske migracije, mnogi od njih su treća ili četvrta generacija Srba koja čuva svoje korene i stalni su posetioci crkve Sv. Vasilija u Lejk Forestu. Taste of Serbia je  jedan od načina da se tokom tih dva dana predstave srpski običaji, kultura i tradicija, pa zato na festival dodje i dosta amerikanaca i ljudi drugih nacionalnosti na koje obično  hrana ostavi najbolji utisak.

 

Takođe ovo je i jedan on načina da crkva skupi sredstva za tekuće troškove. Ove godine učešće je uzelo blizu trista volontera koji su zajedničkim snagama doprineli da se srpska kultura očuva i predstavi na najbolji način.

TASTE OF SERBIA DRONE VIDEO

TASTE OF SERBIA VIDEO 2

FOTO GALERIJA

Taste of Serbia 2022 St Basil church Lake Forest

Tekst: STV

Foto/video: Sasa Lukic Srpska Televizija USA

Nedavne objave