DRUGA UTAKMICA SRBIJE NA MUNDIJALU – OD PREOKRETA DO RAZOČARENJA

SRBIJA – KAMERUN 3:3. ( 2:1)

Orlovi gubili sa 1:0,ali u produžnom vremenu prvog poluvremena preokrenuli na 2:1 golovima Pavlovića i Sergeja Milinkovića Savića.
U nastavku igre golom Mitrovića povećali vodjstvo na 3:1,da bi posle nesvatljivim greškama odbrane dozvolili protivniku da izjednači na 3:3 što je bio i konačan rezultat koji sada u velikoj meri umanjuje šanse Srbije za plasman u nokaut fazu.

SRBIJA KAMERUN

Umesto trijumfa i velikog i očekivanog slavlja na kraju veliko razocarenje svih nas i svakog ko je na bilo koji način pratio tok ove vrlo bitne utakmice po Srbiju sa selekcijom Kameruna. Počeo je ovaj meč selektor Stojković sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na susret sa Brazilom pa su se tako umesto Gudelja i Mladenovića od prvog trenutka na terenu našli oporavljeni Kostić i Maksimović dok su svi ostali zauzeli svoje standardne pozicije. Nije to izgledalo loše čak naprotiv Srbija je bila bolja u prvom delu meča imala dve idealne šanse kada prvo Mitrović iz solo akcije pogadja stativu,a ubrzo posle toga isti igrač promašuje čistu šansu kada odbijenu loptu protivnika sa 7-8 metara iz idealne situacije šutira pored stative. I u jeku naše nadmoći i očekivanja za pogodak težak šok za našu ekipu i sve nas.

Posle ubačene lopte sa strane naša odbrana ne pokriva dobro protivnika i bolje skače Ekambe i samo produžuje loptu u stranu gde ja na nekoliko metara od gola dočekuje potpuno sam Kasteljato i bez teškoća plasira u nebranjenu mrežu našeg gola i dovodi protivnika u vodjstvo. Naši kao da su shvatli da je vrag odneo šalu i krenuli su svom snagom i ofanzivno na gol protivnika. Bilo je dosta pokušaja ka golu ali su svi ostali bezuspešni sve do prvog minuta produžetka kada posle centašuta Tadića Pavlović najbolje skače i glavom plasira loptu u sami desni ugao gola protivnika.
Velika euforija radosti naših igrača i naših navijača na stadionu jos se i nije stišala u pravoj meri a stigao je i drugi gol samo dva minuta kasnije preko Sergeja Milinkivica Savića za vodjstvo od 2:1 za potpuni preokret i nadu za pozitivni rezultat na kraju ove utakmice. Vrlo brzo sudija svira kraj poluvremena za jednu optimističku atmosferi svih nas naklonjenim orlovima u ovoj tako važnoj utakmici. Sam početak drugog poluvremena i tok utakmice nagoveštavao je još golova i bolju igru naših igrača.

Kada je posle jedne mnogo lepe akcije u kojoj je učestvovalo više naših igrača Kostic-Segej Milinković Savić-Živković i na kraju strelac Mitrović Srbija u 53 minuti povela sa 3:1 činili se da smo tako blizu pobede sa očekivanjima da se može postići još neki gol i možda čak popraviti i gol razlika. Ali umesto toga potpuno razočarenje i na kraju šok. Prvo je Kamerun iskoristio loše postavljanje naše odbrane u neuspeloj ofsajd zamki i Abubakar izbija san ispred našeg golmana rutinirano ga prebacuje i smanjuje na 3:2. Dok su naši još uvek bili zatečeni zbog primljenog gola samo nekoliko minuta kasnije u 66 minuti usledio je novi šok. Opet neuspela ofsajd zamka Abubakar utrčava sa desne strane i kada ga je Mitrović napao samo loptu produžava do potpuno slobodnog Čupo Motinga koji bez problema plasira loptu i nebranjenu mrežu i donosi poravnjanje 3:3. Teško je bilo u tim momentima našim igračima jer su shvatli koliki su kapital prokockali.
U pored toga pokušavali su da ponovo dodju u vodjstvo ali bez uspeha mada je bilo nekih dobrih situacija koje su ostale neiskorišćene uz napomenu da je i protivnik nastojao potpuno preokrenuti tok meča,medjutim ostao je postignuti rezultat od 3:3 koji je po srpski tim i sve bas veliko razocaranje u koji umnogome umanjuje naše šanse za plasman u nokaut fazu tj prolazak dalje i plasman u osminu finala.
Tamo će se naći po najbolja dva tima iz svake od osam grupa Mindijala u Karatu koji se igra na osam velepnih stadiona ove bogate zemlje sagradjenih specijalno za ovaj šampionat.
Da bi se ostvarile naše želje i naša reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem plasirala u dalji tok takmičenja potrebna je pobeda Brazila bad Svajcarskom i u zadnjem trećem kolu naša pobeda nad Švajcarcima.
Ništa nemoguće mižda za mnoge i realno ali pre svega naša igra mora biti bolja ,brža i sadržajnija a svi igrači sa boljim prilazom utakmici i maksimalno koncentracijom. Rečeno je da nada umire poslednja ali mi se ipak nadamo najboljem i srećnom scenariju po naše igrače za koje verujemo da vrede mnogo više nego dosada pokazano i zato i očekujemo najbolje u daljem toku ovog neoubičajenog prvenstva koje se prvi put id postojanja igra u zimskim terminima.

Srbija -Kamerun 3:3 (2:1)

Stadion Al Dzanub u Dohi.
Sudija Muhamed Abdula Hanas (UAE)
Strelci :Kastelato u 23,Abubakar u 64 i Cupo Moting u 66 minuti za Kamerun a Pavlović u 45 plus 1 ,Sergej Milinković Savić u 45plus 3 i Mitrivić u 53 za Srbiju.

Srbija:
Vanja Milinković Savić,Pavlović ( od 56 Mitrović), Veljković(od 78 minuta Babuć), Milenković,Kostić ( od 90 minDjuričić) Maksimović,Lukić,Živković (od 78 minuta Radinjić) ,Tadić,Segej Milinkovic Savić(od 78 Grujić) i Mitrović.

Kamerun: Epasi, Fai, Kasteljato, Nkulu, Tolo, Anguisa, Kunde(od 67 Ondua), Hongla (od 63 Abubakar), Mbeumo (Nkunfunod 81minuta), Čupo Moting,Ekambi(od 67 Basogong).

Za STV USA
Rajko Delibašić

FOTO : FSS

Nedavne objave