USNS DODELIO NAGRADE NAJBOLJIM SPORTISTIMA I SPORTSKIM NOVINARIMA

Filip Filipovic i Jovana Prekovic najbolji sportisti Srbije u 2021 godini.

Udruzenje sportskih novinara Srbije tradicionalno organizovalo dodelu nagrada najboljim sportistima i sportskim novinarima u protekloj godini uz dodelu priznanja i poklona.
Član olimpijsko tima i šampionske selekcije Srbije Filip Filipovic najbolji je sportista Srbije za prošlu godinu, a karatiskinja Jovana Prekovic koja je u 2021 godini osvojila evropsko svetsko i olimpijsko zlato najbolja je sportistkinja, odlučio je žiri sportskih novinara Srbije.

USNS je ove kao i svih prethodnih godina upriličio ovaj izbor u prisustvu brojnih zvanica, gostiju i nagradjenih sportista i sportskih novinara.

Na svečanosti održanoj u “Galeriji RTS” u Beogradu dodeljene su i novinarske nagrade pa je istu u kategoriji zlatni mikrofon dobio poznati komentator Gojko Andrijašević (Sport klub) dok je dobitnik zlatnog pera Darjan Nedeljković (Mocart sport) hroničar dešavanja u Crvenoj zvezdi prepoznatljivog po tekstovima, izveštajima i vestima o klubu iz Ljutice Bogdana u zadnjim godinama.
Nagradu za eksluzivnu vest (Željko Obradović u Partizanu )pripala je Predragu Gajiću iz Kurira kome je nagradu uručio novinar STV USA Chicago Rajko Delibašić.
Dopisnik godine je Zorica Djoković (TV Lav Użice) a nagradu “Branka Prelević” dobila je Snežana Pantović iz Radio Beograda.

Za fotografiju “Oreol nad Hamiltonom”,fotografski zapečaćen momenat sudara Luisa Hamiltona iz Maksa Ferstapena ali i brojne sjajne fotografije sa najvećih sportskih dogadjaja dobitnik nagrade zlatna kamera je Andrej Isaković (AFP).

Eksluzivni tv prilog ( intervju sa Nikolom Jokićem) i nagrada u vezi sa istim otišla je u ruke Edina Avdića i Nenada Kostića iz TV Arena sport,a najbolja TV priča je film “Skok” o Nataši Kovačević, Aleksandra Miletića.

Nagradu za televizijski izdavački poduhvat “Vek vaterpola velika veština” dobila je Katarina Sindjelić iz PGM network i RTS,a za pisani izdavački poduhvat i knjigu “Svetski i evropski šampioni “dobitnici i laureati su autori iste Nebojša Petrović,Mirko Vrbica i Igor Gačić.
Najbolji mladi novinar u pisanim medijima je Djordje Samoilović (Večernje novosti),a u elektronskim medijima Dejan Karović iz TV Arena sport.
Nagrade za životno delo dobili su ove godine četvorica laureata i doajena sportskog novinarstva – Miša Vasiljević (Sport) i Dobrivoje Janković (Politika), Stojan Petković(Kraljevo), i Dejan Stevović (Sportski žurnal).

Svi nagradjeni su pored priznanja dobili i poklone kompanija Sterling i Siptrejd prijatelja i sponzora Udruženja sportskih novinara Srbije, dok je Sudentsko odmaralište Beograd za dobitnike Zlatnog pera i Zlatnog mikrofona obezbedilo porodični boravak na Zlatiboru u trajanju od pet dana.


Skoro svi laureati su se nakon dodele nagrada obratili prisutnima i zahvalili žiriju i svim onim koji su cenili njihov rad koji je doprineo dodeli ovakvih priznanja i kao podstrek za dalji rad onim koji su još u poslu odnosno veliku zahvalnost onih koji su ti isto priznanje dobili za životno delo.
Na kraju ceremonije predsednik udruzenja sportskih novinara Srbije Petar Denda se obratio prisutnima čestitao na priznanjima i zahvalio svima onima koji su pomogli ovaj izbor u ucestvovali u radu udruzenja u zadnjem periodu ;

“ Čestitam dobitnicima i mislim da će im to biti samo stimulans za dalji rad da u istom budu još uspešniji. Žiri je radio u punom sastavu i sve odluke je doneo jednoglasno
što znači da nije bili dilema i da su i slavodobitnici stvarno najbolji.
Posebna zahvalnost i čestitke našim laureatima za životna dela jer su oni stvarno istinski i pravi predstavnici našeg poziva i svojim dugogodušnjim radom ostavili veliki trag u sportskom novinarstvu i služiće kao primer mladjima za ostvarenje profesionalnih novinarskih ciljeva.
Nastojaćemo u narednom periodu da još više unapredimo rad novinarskog udruženja i pokušamo poboljšati rad sportskih novinara u čemu očekujemo pomoć svih članova i svih onih sportskih asocijacija za čiji rad je i vezan naš posao

rekao je Denda na završetku ove ceremonija koja se organizuje svake godine i kojima je konkurencija za dobitnike sve veća zbog napretka sportskog novinarstva i pojave velikog broja mladih ambicioznih i vrlo dobrih novinara.


Za STV USA Chikago
Rajko Delibašić
Foto USNS

Nedavne objave