SRPSKA NARODNA ODBRANA PROSLAVILA VIDOVDAN U ČIKAGU

Srpska Narodna Odbrana – Serbian National Defense, jedna od najstarijih srpskih organizacija u Americi prosavila je svoju slavu Vodovdan u sali na imanju manastira nova Gračanica. Svečanom ručku i programu predhodila je sveta liturgija i sečenje slavskog kolača u manastiru.

Obeležavanju Vidovdana koju svake godine slavi Srpska Narodna Odbrana pridružili su se parohijani iz raznih crkva i članovi iz organizacija Srpska Bratska Pomoć i Ravna Gora. Predsednik SNO , gospodin Dragoljub Vujošević naglasio je da SNO insistira na jedinstu sa crkvom i jedinstvu među svim drugim rodoljubivim, humanitarnim i drugim srpskim organizacijama.U jednistvu i slozi je budućnost i snaga srpske zajednice u Americi., dodaje Vujošević.

Predsednik SNO Dragljub Vujošević sa suprugom Vericom

Pored brojnih gostiju iz srpske zajednice slavlje je uveličao i specijalni gost profesor doktor Višeslav Simić. Gospodin Simić je rekao da je ovo bila za njega velika čast i radost zato što je pored aktivnisti u srpskoj zaednici u Americi takoje radio u listu Sloboda i Srpsko Narodnoj Odbrani devedesitih godina. Simić dodaje da je potrebno aktivno raditi i tražiti saveznike među prjateljima i svim onimu svetu sa kojima možemo imati zajednički interes.

Slavlje je uveličao i svojim prisustvom generalni konzul Republike Srbije Damjan Jović. Program je vodio član SNO Nikola Krčadinac.

Profesor doktor Višeslav Simić

VIDOVDAN – SLAVA SRPSKE NARODNE ODBRANE U AMERICI – VIDEO 

VIDOVDAN - SLAVA SRPSKE NARODNE ODBRANE U ČIKAGU

 

 

Nedavne objave