SIMPLY CHIC, FRIZERSKI SALON U ČIKAGU SA DUGOM TRADICIJOM

GRADIMIR MARKOVIĆ NASTAVIO PORODIČNI BIZNIS U AMERICI, U FRIZERSKOM POSLU VIŠE OD 40 GODINA

Svoj prvi frizerski salon Gradimir Marković otvorio je davne 77 godine. Porodični biznis nasledio je od oca, najpre radeći u rodnom mestu a onda ga put doveo u Čikago. Njegov brat sa frizerskim biznisom nastavio u Srbiji dok je sestra svoj salon otvorila na Novom Zelandu.

Bogato iskustvo Grada je stekao svojim dugogodišnjim radom, upoznao mnoge ljude, a neki od njih su i danas njegove cenjene musterije. Bilo je perioda kada je imao pet frizerskih salona istovremeno. U bivšoj Jugoslaviji je četiri puta bio šampion najlepše frizure a njegovi modeli izlazili su u skoro svim modnim časopisima, Burda, Bazar, Praktična žena, Ibarske Novine, Pobeda i mnogi drugi. Bio je učesnik na mnogim takmičenjima i modnim revijama i radio kao demonstrator u kozmetičkoj fabrici. U kruševačkom pozorištu radio je kao sminker i vasuljar.

Gradimir je sada vlasnik beauty salona Simply Chic na Lorenc (Lawrence) ulici u Čikagu. Salon je ukras tog kraja a Gradimir u kraju uživa veliki ugled. Posao u salonu Simply Chic je otvoren i za nove mlade frizere koji žele da grade svoju karijeru.

Grada je imao prilike da ulepša mnoge javne ličnosti od kojih su pozorišna glumica  Berry Goodman, supruga bivšeg guvernera Ilinoisa, gospođa Stratford, lokalni političari i biznismeni, zatim ličnosti sa Jugoslovenske estrade koji su gostovali u Americi, Olivera Katarina, Kruna Janković, Nada Mamula, Lepa Lukić, Cune Gojković, Ljuba Kešelj, M.Kemiš, Mile Kitić, Marinko Rokvić, Aleksandar Nećak i mnogi drugi.

Gradimir Markovic

U pripremi je knjiga „Europian Wave“ , o životu i radu Gradimira Markovića koju priprema novinar Marko Lopušina i koja će se objaviti 2021 godine a takođe Grada priprema i prvu biblioteku srpskih knjiga u Americi.

Leave it to us to take care of your beautiful looks ,

posetite Simply Chic Beauty salon

5936 W Lawrence Ave, Chicago, IL 60630

Telefon (773) 481-9811

Website: 1SimplyChic.com

 

Nedavne objave