PODRUČJE NA NIJAGARINIM VODOPADIMA NOSIĆE IME NIKOLE TESLE

“NIAGARA PARK COMISION” ODOBRIO DA SE PODRUČJU NA NIJAGARINIM VODOPADIMA PROGLASI TRGOM NIKOLE TESLE

Srpska škola „Nikola Tesla“ i Canadian Tesla Technical Musem izvojevali su još jednu važnu pobedu kako bi se za lik i delo Nikole Tesle u ovom delu sveta još više čulo. Prvi zahtev je usvojen 2015 godine gde je 10. jul zvanično proglašen “Danom Nikole Tesle” u gradu Nijagari u Kanadi.

Ove godine nakon proslave desetog Teslinog Dana u Niagari Falls, tačnije 10. Jula 2019. godine podnet je  zahtev Niagara Parks Commision-u da se područje od Teslinog spomenika pa sve do Rankine Power Generation Station, hidrocentralom iz davne 1892 druge godine čiji su generatori bazirani na patentima Nikole Tesle, poveže u jednu celinu. Da se kao takvo ucrta u sve geografske i turističke karte, zvanično postavi na web stranicu Niagara Parks Commision i da bude deo propagandnog materijala ovog područja.  Nakon višemesečnog dogovaranja sa predstavnicima Niagara Parks Comision došlo se do rešenja da se to područje proglasi  „Nikola Tesla Plaza-om“.


Ova više nego lepa vest koja nam dolazi pred nastupajuću 2020. godinu, u kojoj će naša Srpska škola „Nikola Tesla” iz Nijagare proslaviti 10 godina postojanja i 10 godina obeležavanja Dana Nikole Tesle, još nas više obavezuje da i dalje nastavimo istim putem. Putem očuvanja našeg srpskog jezika,vere, kulture i tradicije, odnosno očuvanja lika i dela Nikole Tesle kao jednog od najvećih sinova našeg naroda koji je ostavio neizbrisiv trag i na ovom području gde danas živimo.


Srpska škola “Nikola Tesla” zahvalila se  Canadian Tesla Technical Musem, odnosno gospodinu Nemanji Jevremeviću na dugogodišnjoj saradnji i podršci sa velikom željom da se uskoro otvori i muzej Nikole Tesle u Kanadi.

tekst :Srpska škola „Nikola Tesla“
Niagara Falls, Canada

foto: Sasa Lukic, Serbian Television USA

Nedavne objave